Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018.
IVANKOVIĆ LIJANOVIĆ: RUŠITELJI SVIH USTAVA ČOVIĆ I DODIK NISU KOMPETENTNI DAVATI PROGNOZE NITI DRŽATI NARODE BIH SVOJIM TAOCIMA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 14. March 2017. 12:03:03


Sastanak Dragana Čovića i Milorada Dodika te njihove prognoze o daljem načinu (ne)funkcionisanja sistema u državi samo je još jedan u nizu njihovih populističkih pokušaja da stanovnike i javnost drže u neizvjesnosti i pokušaju produžiti rok držanja naroda BiH svojim taocima, stoji u saopćenju Jerka Ivankovića Lijanovića.

"Svima je jasno da oni uopšte ne rade u interesu bilo kog naroda u ovoj zemlji i da je panika i zbog službene potvrde Centralne izborne komisije da će Opći izbori 2018. godine ipak bez smetnji biti raspisani u maju naredne godine, uzela danak.

Ono što je važno naglasiti jeste da sastanci koje održavaju Dodik i Čović po principu dogovora dvojice protiv trećeg za BiH i njene stanovnike ne donose nikakvu korist i samo su pogubni.

Politika koju vode ova dvojica takozvanih predstavnika svojih naroda je neprihvatljiva za stanovnike u FBiH i ovim putem još jednom apeliram na svih dva miliona birača u FBiH da 2018. godine kazne ovakve politike i da zajedno napravimo promjene kako bi ta dva miliona stanovnika prestala biti taocima jednonacionalnih i uskostranačkih politika jer to više ne smijemo i nećemo dozvolii", stoji u saopćenju koje potpisuje Jerko Ivanković Lijanović, kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: