Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ZELENIKA: KAO HRVATICU ME VRIJEĐA DA „LEGITIMNI“ PREDSTAVNICI HRVATSKOG NARODA ŠUTE PREMA RATU I STRADANJU HRVATSKOG NARODA U NJEMU
Autor: NAP
Objavljeno: 11. March 2017. 23:03:51


Odluka međunarodnog Suda pravde u Hagu me zatekla u Briselu na međuparlamentarnom sastanku komiteta za prava žena i ravnopravnost spolova, kaže Diana Zelenika, poslanica u Predstavničkom domu PSBiH.

- Čitajući izjave pojedinih stranačkih lidera, ili bolje reći iščitavajući šutnju drugih, kao Hrvaticu me vrijeđa prvenstveno činjenica da „legitimni“ predstavnici hrvatskog naroda šute i nemaju nikakvu senzibilnost prema ratu i stradanju hrvatskog naroda u njemu. S druge strane oni koji se oglašavaju, presudu tumače jedino kao atak na bošnjački narod, kao da Hrvati nisu stradavali, kao da nije vršena agresija nad nama i kao da ne postoje brojna stratišta hrvatskog naroda – istakla je Zelenika.

Dalje navodi da je “neupitna činjenica da su Srbija i Crna Gora napravile agresiju na već međunarodno priznate granice BiH”.

- Neupitno je i da je najveći udar te agresije startno bio na Hrvate u dolini Neretve, Livnu i Posavini. Naravno, neupitno je i da su Srbi napadali i ostale dijelove BiH i stoga mi nije jasno da neko može zanemariti, po svim konvencijama, prekomjerna granatiranja i stradavanja Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća... Srbija je uz pomoć JNA i BiH Srba, sa teritorija BiH napravila agresiju na Hrvatsku, (avioni iz Mostara i Bihaća, granatiranje Slavonije iz Posavine). Tko to smije zanijekati taj je izdajica hrvatskog naroda na ovim prostorima – istakal je dalje dodajući da “hrvatska neodlučnost, kada su u pitanju zvanični predstavnici u vlasti, niti malo ne umanjuje lošu, točnije, traljavu pripremu tužbe i neozbiljnost prema svom narodu i državi, kakvu su pokazali bošnjački političari”.

- Jednako tako na djelu je još jednom bila potvrda srpskog nepriznavanja bilo kakvog povijesnog grijeha, a bilo ih je i previše samo u zadnjih sto godina. Svi su odgovorni. Teško je razlučiti tko se od političara više izruguje svome narodu, a narod pokorno šuti – navodi Zelenika.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
Ostali prilozi istog autora: