Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

RAMIZ SALKIĆ POVODOM DANA NEZAVNOSTI BIH POSJETIO DIJASPORU U ŠVICARSKOJ
Autor: B.net
Objavljeno: 06. March 2017. 14:03:38


Podpredsjednik manjeg bh. entiteta mr. Ramiz Salkić protekle sedmice je posjetio nekoliko bosanskih / bošnjačkih udruženja u Svicarskoj.

U okviru tradicionalne kulturne manifestacije „Kozarac u srcu“ koju je u subotu, 04.marta 2017. organizovao Bosanski kulturni cenrat Kula iz švicarskoh grada Küsnacht am Rigi, Salkić se obratio pred oko 1000 posjetitelja i pozvao ih da djeluju u interesu domovine Bosne i Hercegovine tako što će u svojim porodicama koje žive u Švicarskoj održavati i jačati bošnjačke kulturne vrijednosti, bosanski patriotski duh i ljubav prema domovini Bosni i Hrcegovini.

Dan ranije je u prostorijama ovog centra a u organizaciji NVO „Glas za Bosnu“ održana je javna tribina povodom 1. marta - Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa podpredsjednikom Salkićem na tribini su izlagali i Anita Hodžić, delegat u Vijeću naroda manjeg bh. entiteta, Senadin Jakupović, predsjednik Gradske organizacije SDA Prijedor, te odbornici u Skupštini grada Prijedora: Mesud Trnjanin, Sabahud Garibović i Ajdin Mešić.
Ramiz Salkić je govorio o političkoj situaciji u BiH i aktivnostima u narednom periodu

Akivisti NVO “Glas za Bosnu” su primjetili da politički rad Ramiza Salkića predstavlja pozitiva primjer, kako bošnjački politički predstavnik i u teškim uslovima daleko od konfornog Sarajeva može hrabro i uspješno braniti interese svoga naroda.

Svi koji prate politička dešavanja u našoj domovini - lijepoj Bosni i Hercegovini primjetili su izuzetno uspješne političke i medijske nastupe Salkiće u kojima on veoma energično i argumentovano raskrinkava pokušaje izvrtanja istine i mjenjanja teza po već poznatom receptu neprijatelja države Bosne i Hercegovine i svih njenih istinoljubivih gradjana koji žele normalnu i prosperitetnu domovinu.

Na ovom skupu se Bošnjacima u Švicarskoj obratio i predsjednik udruženja Krajišnika u Sarajevu Adnan Bajrić te poznati publicista i književnik Muhamed Mahmutović.

Nevladina i politički neutralna organizacija “Glas za Bosnu” je pozvala sve probosanske organizacije i političke stranke na suradnju u cilju jačanja nacionalne i patrioteske svijesti Bošnjaka i svih gradjana Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu, saopćili su iz NVO "Glas za Bosnu".Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
Ostali prilozi istog autora:
» KAKO IZAĆI IZ KRIZE
21. April 2018 11:36