Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Vijesti

SKANDALOZNO: Javni servisi u BiH niu prenosili raspravu u Evropkom parlamentu o Rezoluciji o napretku reformi BiH
BRIGA JAVNE SERVISE ZA BOSNU I HERCEGOVINU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 15. February 2017. 17:02:16

ESET MURAČEVIĆ: U vrijeme rasprave, Javni servisi Bosne i Hercegovine: BHRT i televizija Republike Srpske bavili su se sportskim temama a Federalna televizija u okviru svog magzina „Mreža“ jalovim temam o ome ko je koga više u našoj zemlji prevario. Sudbina Bosne i Hercegovine, sudbina zemlje čiji oni glasnogovornici trebaju biti za njih nije bila relevantna i ozbiljna tema. Trebaju li se onda pitati za to što se država za koju njih nije briga ne brine o njihovom sistemskom finansiranju. Kome takvi mediji trebju?


Danas (15.02.2017.) je usvojena Rezolucija o napretku reformi BiH na putu prema Evropskoj uniji. Rezolucija je sinoć izazvala burnu raspravu u Evropskom parlamentu i to zbog predloženih amandmana o federalizaciji Bosne i Hercegovine. Većina tih amandmana zastupnika iz Republike Hrvatske je odbijena. Dok se sinoć u Evropskom parlamentu vodila bitka o tome hoće li ili neće biti međunarodnih preporuka o daljnoj podjeli naše zemlje, sem televizije N1 koja je direkno prenosila tok rasprave, drugi, bosanskoheregovčki, mediji ostli su gluhi nijemi. U vrijeme rasprave, Javni servisi Bosne i Hercegovine: BHRT i televizija Republike Srpske bavili su se sportskim temama a Federalna televizija u okviru svog magzina „Mreža“ jalovim temam o ome ko je koga više u našoj zemlji prevario. Sudbina Bosne i Hercegovine, sudbina zemlje čiji oni glasnogovornici trebaju biti za njih nije bila relevantna i ozbiljna tema. Trebaju li se onda pitati za to što se država za koju njih nije briga ne brine o njihovom sistemskom finansiranju. Kome takvi mediji trebju?

Postupak javnih televizijskih servisa ne čudi. Oni nisu imali hrabrosti da direktnim ili odloženim snimkom rasprave u Evropskom parlamentu upoznaju građane št t bilo ko drugi, uistinu, mili o nma i našoj zemlji.. Da su to učnili ostali bi bez „svojih“ argumenata kojima će nasu, danima pred nama, trovati govoreći kako su tamo, anamoni-neki drugi, rezali noge Bosni i Hercegovini, puštat će svoje otrovne strijele kojima će i dalje trovati međuncionalne, političke i druge odnose u BiH.

Ubjeđivt će nas u nešto što oni nisu gledali i slušali dok su gladnim građanima slali svoje slike ala „hljeba i igara“. Hljeba svakako nema, ali ni igrača koji će u njihovim igrama učestvovati.Ostali prilozi:
» VLADIMIR VUKČEVIĆ: U SREBRENICI JE BIO GENOCID I TAČKA
slobodna-bosna.ba | 27. April 2017 19:59
» USRED BUDIMPEŠTE ZVJERINJAK U OBLIKU DŽAMIJE
Muhamed Hodžić | 27. April 2017 14:11
Ostali prilozi istog autora:
» SNOVI I OSTVARENJA
24. April 2017 17:49
» ODRŽANA SKUPŠTINA AMUS-A
07. April 2017 03:25
» KAKO POSTAVITI ZASTAVU BIH
30. March 2017 20:38
» „USPOMENE“ KRENULE U ETER
23. March 2017 20:32