Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Međunarodni tim eksperata Instituta za istraživanje genocida Kanada, upozoravaju i apeluju na evropske i međunarodne institucije
ZAUSTAVITE UNUTRAŠNJE I VANJSKO ANTIBOSANSKO, ANTIEVROPSKO I ANTIDEJTONSKO DJELOVANJA RS NA ČIJEM ČELU JE OSOBA SA AMERIČKE CRNE LISTE
Autor: B.net
Objavljeno: 10. February 2017. 13:02:00
ENGLESKI / ENGLISH


Spriječiti paradiplomatsko djelovanje Genocidne tvorevine


U času kad anonimni Thimothy Less preko prestižnog Foreign Affairsu prekraja granice na Balkanu za tuđi račun, u vremenu kad Njemačka upozorava da će se Evropska unija - ako se bude raspadala, raspasti zbog Balkana, u trenutku prestravljenosti EU diplomata koji se ne snalaze nakon Brexita i Obame, mi snažno želimo potvrditi našu privrženost moralu u politici i još jednom dati svoj glas za jedinstvenu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Ovim pismom podržavamo upozorenja bh-organizacija u matici i dijaspori, istaknutih akademika, istraživača i aktivista od 31. januara ove godine. Upozorenja su izrečena protiv antibosanskohercegovačkog djelovanja paralelne vanjske mreže Milorada Dodika, osobe na američkoj crnoj listi. Djelovanje RS-a preko kancelarija RS je neustavno, antidejtonsko i upereno je protiv Bosne i Hercegovine, ali i Evropske unije.

Dakle, nota bene Europa: prekrajanje granica je Dodikov cilj, raspad EU Dodiku je zalog za raspad Bosne i Hercegovine, a prestravljenost europskog vodstva i briselske birokracije je stanje koje - zajedno sa svojim saveznicima i zaštitnicima - priprema, proizvodi i priželjkuje.

Da objasnimo! Jednom se već, ne tako davno, kroz Bosnu i Hercegovinu pucalo u Evropu, u samo srce Evrope. Pucnjem u Sarajevu 1914. Bosna i Hercegovina je iskorištena kao medij za raspad Austrougarske i početak I svjetskog rata. Danas, 2017., kroz Bosnu i Hercegovinu, opet ko medij, ponovo se puca, ovaj put u Evropsku uniju.

Neko na Balkanu aktivno potpiruje i priželjkuje raspad EU. Nota bene, Europa!

Bosna i Hercegovina nastavlja svoj državni put, u to smo uvjereni. Da bi olakšali put, da bi olakašali život njenim građanima i narodima, da bi EU mogla nastaviti rješavanje naraslih problema bez balkanskih podmetanja, apelujemo na zasutavljanje unutrašnjih i vanjskih antievropskih i antidejtonskih djelovanja RS administacije, na čijem čelu je osoba sa američke crne liste, piše u saopćenjuu Međunarodnog tima eksperata Instituta za istraživanje genocida Kanada, koje je potpisao profesor Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.


Milorad Dodik, sa američke crne liste, predvodinik velikosrpske nacionalističke i ratnohuškačke politike u BiH i na BalkanuOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SARAJEVSKI ATENTAT U RIGI
10. May 2018 15:34