Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Pismo iz Kopra
ODPRTO PISMO ZA ANJO KOPAčČ MRAK IN MIRA CERARJA
Objavljeno: 12. January 2017. 18:01:57
Ivan Miličevič: Verjamem da mi tudi vi in vaši podrejeni vsa ta leta niste odgovarjali na moje dopise samo zato ker je Slobodan Delak pripadnik Sove in je Sova iz Ljubljane vplivala na vas in vaše podrejene. To je nesprejemljivo in nemoralno početje Sove, ki ga je treba sankcionirati - zato sem to pismo naslovil tudi na Mira Cerarja.
Marca 2013 smo se upokojenci, izbrani na razpisu, vselili v oskrbovana stanovanja v Kopru, Oljčna pot 65A. Objekt je nov, lastnika stanovanj pa sta dva - Nepremičniniski sklad PIZ, Ljubljana in JSS MOK, Koper. Že takoj ob vselitvi sem ugotovil da so vhodna vrata v ta objekt s tridesetimi oskrbovanimi stanovanji, vgrajena napačno in v nasprotju s četrtim členom Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj, ki ga lahko preberete tukaj:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2004110&stevilka=4602

Pri tem še posebej opozarjam da so vhodna vrata na vseh ostalih objektih NS PIZ-a z oskrbovanimi stanovanji vgrajena skladno z določbami četrtega člena Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj - izjema je le Koper, kjer so na Oljčni poti 65A vhodna vrata vgrajena v nasprotju z četrtim členom omenjenega pravilnika in sicer za potrebe manipulacij Sovinega izprijenca in psihopata Slobodana Delaka.

Vsa vhodna vrata na objektih NS PIZ-a pa si lahko tudi vi ogledate na tej povezavi: http://www.ns-piz.si/oskrbovana-najemna-stanovanja/predstavitev/ in boste že sami, čeprav laiki, ugotovili da so vhodna vrata v objekt na Oljčni poti 65A - izjema in se razlikujejo od vseh ostalih vhodnih vrat prav po tem da so drsna in se odpirajo na senzor ki zaznava gibanje ter so tako odprta komurkoli 24 ur na dan kar je nesprejemljivo in v nasprotju z določbami četrtega člena Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj.

Taka vrata so tudi brez opreme ki jih za vhodna vrata zahteva omenjeni člen Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj.

V zvezi s tem sem zahteval od lastnika, NS PIZ, da popravi to stvarno in očitno napako in na vhod objekta vgradi vhodna vrata, tista drsna z vhoda pa da prestavi v notranjost objekta kjer jim je tudi mesto. Vložil sem tudi ovadbo zoper odgovorne za to namerno storjeno napako in zahteval da tožilstvo določi zapriseženaga sodnega izvedenca gradbene stroke ki bo na osnovi stanja na Oljčni poti 65A in Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj podal meritorno mnenje ki ga je potrebno upoštevati pri nadaljnjem delu tožilstva. Pa se je zgodilo le to da me je Sovin psihopat, Slobodan Delak, poskusil odstraniti iz Oljčne poti 65A s pomočjo CSD, Koper in predstavnika NS PIZ, ki mi je tudi povedal da bodo vhodna vrata ostala tam kjer so - napačno vgrajena - tožilstvo pa mi je dne 21.12.2016 (datum prejema odgovora št. Ktr 202/2016 VM od 9.12.2016) med drugim odgovorilo tako: Napake, na katere opozarjate in dejanja, ki jih opisujete v svoji ovadbi, pa Kazenski zakonik ne določa, zato jih ni moč označiti kot "kaznivo dejanje" in posledično državni tožilci tega ne moremo preganjati. Niti slučajno ne verjamem v to pravljico, ki jo je tožilka Vesna Medica spisala samo zato ker je Slobodan Delak pripadnik nekdanje SDV in sedaj Sove. Pripadniki Sove pa so očitno - nedotakljivi in imajo v oblasti tako policijo, kot tudi tožilstvo.

Zato vas, ministrica Anja Kopač Mrak, pozivam da v okviru svojih in MDDSZ pristojnosti naredite vse da se vhodna vrata v stanovanjski objekt s oskrbovanimi stanovanji za starostnike na Oljčni poti 65A v Kopru prestavijo na vhod, tista drsna z vhoda pa v notranjost objekta kjer jim je tudi mesto. Tako bo zadoščeno določbam četrtega člena Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj - kar si starostniki prav gotovo zaslužijo.

O tej nepravilnosti vhodnih vrat na Oljčni poti 65A pa tudi o manipulaciji , ki jo je od marca 2013 do decembra 2014 izvajal pripadnik Sove Slobodan Delak (kar je posledično odneslo Kristino Dokl iz Doma Ptuj) sem vas večkrat obveščal in vam pisal na ta naslov: [email protected] pa od vas ali vaših podrejenih na MDDSZ nikoli nisem dobil nikakršnega odgovora. Zato je zdaj prilika da to nemarnost popravite in od NS PIZ, Ljubljana ter JSS MOK, Koper zahtevate, da starostnikom na Oljčni poti 65A vgradijo vhodna vrata v objekt skladno s predpisi o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj, kar jim bo olajšalo vsakodevno življenje in bivanje v tem objektu.

Verjamem da mi tudi vi in vaši podrejeni vsa ta leta niste odgovarjali na moje dopise samo zato ker je Slobodan Delak pripadnik Sove in je Sova iz Ljubljane vplivala na vas in vaše podrejene. To je nesprejemljivo in nemoralno početje Sove, ki ga je treba sankcionirati - zato sem to pismo naslovil tudi na Mira Cerarja.

Miro Cerar - Sova je samostojna služba vlade in kot taka je odgovrna vam in vladi RS, zato od vas zahtevam da se resno lotite urejanja zadev v Sovi, še posebej o dejavnosti in početju Slobodana Delaka tukaj v Kopru, na Oljčni poti 65A. Nesprejemljivo je da Sova ima svojo "celico" v stanovanjskem objektu za ostarele. O tem ne bom več da vam ne delam sramoto v javnosti - omenil bom le še to da sem o dejavnosti Slobodana Delaka kot pripadnika nekdanje SDV obveščal tudi sodnika Manfreda Dausterja - če je sodnik stopil v kontakt z vlado RS ali pristojnimi organi v Sloveniji pa nimam podatkov.

O vsem tem sem od 2013 do 2016 leta pisal tudi vam na naslov: [email protected] pa do danes niti slučajno nisem dobil nikakršnega odgovora, zakaj - mogoče vam bo znala pojasniti Sova, vprašajte jih, saj jih imate v Ljubljani. V vsakem primeru lahko v vašem kabinetu zahtevate vso mojo E pošto, namenjeno vam.....upam da jo niso kar takoj izbrisali iz računalnika.
Skratka, preverite in ukrepajte ker to kar počne Slobodan Delak, oziroma Sova, je nesprejemljivo, odvratno in nezakonito ter meni, mojim otrokom in vnukom uničuje življenje že desetletja.

Sam sem pa še vedno žrtev vsakodnevnega mobbinga s strani Sovinega psihopata in izprijenca, Slobodana Delaka, ki je najemnik enega od stanovanj v lasti JSS MOK, Koper na Oljčni poti 65A v Kopru.

Miro Cerar, to morate preprečiti in poskrbeti da pristojni organi v Sovi ustrezno sankcionirajo Slobodana Delaka, ker policija in tožilstvo očitno ne moreta/nočeta nič narediti proti tem Sovinem psihopatu.

PS - več o tem dogajanju v Kopru tudi na mojem FB profilu: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010662498262

Ivan Miličevič
Oljčna pot 65A
6000 KoperOstali prilozi:
» PLAV: MLADI FILANTROPI NA HUMANOM DJELU!!!
Senada Đešević, prof. | 27. March 2018 20:25
» BOSNA JE ZEMLJA LJUBAVI I SEVDAHA
Mensud Alićušić | 12. March 2018 17:53
» DVADESET GODINA ŠKOLE BOSANSKOG JEZIKA LONDON
Fikret Artuković | 04. March 2018 15:10
» VODOPAD U KLISURI TIFRAN IZMEĐU BIJELOG POLJA I BERANA
Mr. Nusret Balić | 22. February 2018 21:35
» RIJEČ O TRADICIJI I KULTURI
Suvad Hotić | 13. February 2018 18:47
» PRIJATELJU AHMEDU ZA RAHMET I OPROŠTAJ
Zijad Bećirević | 11. February 2018 14:50
» OD UČENJA EZANA DO ŠERIJATSKOG VJENČANJA
Fadil M. Kardović, prof. | 06. February 2018 20:20
» NEKA TI JE VJEČNI RAHMET MAJKO LEJLIJO
Said Šteta | 05. February 2018 16:25