Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Demant predsjednika Skupštine grada Doboj
MURVET BAJRAKTAREVIĆ TVRDI DA ODBORNICI SDA FABRIKUJU LAŽI
Autor: B.net
Objavljeno: 10. January 2017. 14:01:28

Predsjednik Skupštine grada Doboj Murvet Bajraktarević bio na obilježavanju Božića a ne na obilježavanju dana genocidne tvorevine


Molimo Vas da objavite sledeće saopštenje za javnost - demant povodom pisanja pojedinih medija o prisustvu predsjednika Skupštine grada Doboj Murveta Bajraktarevića svečanosti obilježavanja Božića u Doboju.

Kao predsjednik Skupštine grada Doboja prisustvovao sam prijemu povodom Božića, 8. januara 2017. godine, koji je priredio gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Ova tradicija prijema povodom velikog hrišćanskog praznika Božića u Doboju duga je već dvadesetak godina, i od povratka u Doboj istoj sam redovno prisustvovao i kao odbornik i kao predsjednik Medžlisa Islamske vjerske zajednice.

S druge strane, prijemima koje smo mi organizovali u povodu bajramskih praznika, redovno su prisustvovali svi predstavnici svih naroda koji žive u Doboju.

Smatram da smo i na ovaj način doprijenili da Doboj postane multietnički i multikulturalni grad, prepoznatljiv po tome u Bosni i Hercegovini. I kao privrednik koji zapošljava veliki broj radnika, živim u Doboju gdje plaćam porez i aktivno učestvujem u društvenom i političkom životu grada.
Posljednjih nekoliko mjeseci na političkoj sceni Doboja pojavilo se nekoliko „dušebrižnika“, odbornika u Skupštini grada Doboja, koji se, tobože, bore za bolji položaj Bošnjaka u Doboju. Radi se o marginalcima iz Stranke demokratske akcije koji pokušavaju da nešto ušićare u svoju korist, premda ne žive u ovom gradu, ne plaćaju ovdje porez i potpuni su anonimusi u gradu Doboju.
Siguran sam da Bošnjaci neće nasjesti ovim provokacijama, jer oni najbolje znaju ko se bori za zaštitu njihovih prava i potpune nacionalne ravnopravnosti, kako je to i do sada bilo, piše u demantu koje je potpisao Murvet Bajraktarević, predsjednik Skupštine grada Doboj.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: