Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Sotonski sinovi
NA FESTIVALU GENOCIDA SOTONSKI ATENTAT NA ISTINU
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 10. January 2017. 00:01:12


Elmedina MUFTIĆ: Festival genocida, kako počeo tako se i nastavio, s puno ratnohuškaškim i secenističkim parolama i jasnih namjera! Pored Irineja i drugi su se utrkivali da budu zvjezdice večeri, predsjednik Srbije vojvoda Nikolić u ulozi agresora potvrdio je svoje fašističko-agresorske namjere, a Dodik, Čavić, Govedarica i Ivanić ko miševi pred štakorima su pred kamerama glumili odlučne vođe srpskog naroda. Pa su tako još jednom pokazali da ne poštuju institucije države BiH, da krše Ustav BiH, da provode samovolju i postaju prijetnja miru i sigurnosti Bosne i Hercegovine.
Da kolo ne ide bez kokana dokazalo se i ovog puta, odnosno 9. januara, kada se u tvorevini nastaloj na genocidu proslavlja ubijanje, klanje i silovanje, svemu tome, svoj duboki sotonski naklon kao vođa đavoljeg kola dao je i Patrijarh SPC Irinej. Patrijarh Irinej ne samo da je bio prisutan na ovom festivalu genocida, nego se potrudio da postane glavna zvijezda večeri, pa je davao takve izjave pred kojima bi se i sam đavo od stida zacrvenio, ali eto nam dokaza da i od đavola ima gorih...

Sve što je izjavio Patrijarh Irinej je bogohuljenje, laž i poziv na mržnju. Sve je to daleko od vjere u Boga dž.š. i ljubavi za Boga i čovjeka u koju su nas pozivali Poslanici od Adema a.s. do Muhammeda a.s..

Svaka Irinejeva riječ je bila atentat na istinu, ljubav i život kao najveći dar čovjeku od Boga poklonjen.

Pa je između ostalog rekao: „da je Republika Srpska srpsko nacionalno i duhovno biće i nije slučajno nastala, već je djelo Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na ovim prostorima koji su zaliveni krvlju i utemeljeni na kostima.“

Genocidna tvorevina nije niti može biti djelo Božije, ona je djelo stonskih sprskih zlikovaca, koji su na životima stotina hiljada nevino ubijenih Bošnjaka podigli temelje sotonske tvorevine, i tako na tuđoj nevolji gradili svoju sreću, što se kosi i sa principima samog đavola, koji bi se bar malo drugačije ponio. Ali svako pravilo ima izuzetak, pa tako i ovo.

Dalje je Irinej ustvrdio: "Bolje je biti i stradalnik, nego onaj koji izaziva stradanje. Mi smo religija krsta. Idemo za Hristom, nosimo njegov Krst, onaj koji je Gospod nosio na Golgoti. Ali, poslije krsta postoji vaskrsenje čemu se nadamo".

Najbolji odgovor će biti ako sotona i oni koji ga slijede i slušaju pročitaju i upamte ko su oni koji izazivaju stradanje. Zato neka se dobro zapamti tužna priča od 11. jula 1995., u vremenu srpskog genocida nad Bošnjacima, svjedoči Džemila Delalić iz sela Dobrak, kod Srebrenice:

- "Sjedim ja među onim narodom u Potočarima, kad vidim, mlada ženica, stisla se, znoj joj teče, grč na licu. Priđem, pitam je šta joj je, kaže: "Rađam!"
- "De sine", velim ja njoj, "ufati se jednom rukom za me, a drugom za svoju svekrvu"…
Tako i bi. Oduprije se žena na nas, muško dijete zaplaka. Zgrabih ja dijete, hoću da mu zavežem pupak, kad četnik predame: "Spusti to dijete dolje!", veli. Ja ga popustih na dimije, fino dijete, duge kosice, kao da je okupano… Četnik priđe, nogom stade djetetu na vrat... Crijeva izletiše…"

Poslije ovakvog i sličnih (ne)djela sotonama je jedino mjesto gdje će vaskrsneti je pakao - što se tiče onog svijeta i đubrište historije - što se tiče ovog svijeta!

"Hristos je osmislio naš život i postojanje na ovoj planeti i ukazao nam šta je smisao našeg života i življenja", rekao je Miroslav Gavrilović alias Irinej, Patrijarh SPC-a.

Sudeći po učinjenom odano ste slijedili upute Lucifera, koji vam je u svom stilu ubijanje, mučenje, progon silovanje i pljačkanje učinio smislom i stilom života. Vi, se s učenjem Hrista ni u putu niste sreli, žalimo što mu ime uprljate kad ga u svoja genocidna usta uzimate.

Festival genocida, kako počeo tako se i nastavio, s puno ratnohuškaškim i secenističkim parolama i jasnih namjera! Pored Irineja i drugi su se utrkivali da budu zvjezdice večeri, predsjednik Srbije vojvoda Tomislav Nikolić sa zvanične pozicije u ulozi agresora potvrdio je svoje fašističko-agresorske namjere. Dodik, Čavić, Govedarica i Ivanić ko miševi pred štakorima su pred kamerama glumili odlučne vođe srpskog naroda. Pa su tako još jednom pokazali da ne poštuju institucije države BiH, da krše Ustav BiH, da provode samovolju i jasno postaju prijetnja miru i sigurnosti Bosne i Hercegovine.


Sotonski sinovi


Još jednom su R Srbija i SPC pokazali da se ni dvadeset pet godina poslije početka genocida nisu odrekle genocidnih i agresorskih namjera, da podstiču na mržnju i prave plan za novi genocid.

Ako i ovoga puta međunarodna zajednica ne bude djelovala u skladu sa svojim ovlastima, to će biti jasan znak da su legalizirali genocid, te da je Mirovni sporazum potpisan u Deytonu samo mrtvo slovo na papiru kojeg se kao pijan plota drže Bošnjaci, dok im se u genocidnim kuhinjama Beograda i Banja Luke sprema nestanak...

Priča Džemile Delalić je samo jedna od stotinu hiljada bošnjačkih priča i sudbina koje su bačene u temelje Republike Srpske nastale na genocidu.

Svako pametan bi 9. januar proglasio danom žalosti! Međutim, Srbi 9. januar, dan početka genocida slave kao dan svoje pobjede, u svijetu ljudi neviđeno je da se ubijanjem čovjeka osigurava produženje i opstanak svoje vrste, ovakav način je primjeren u svijetu divljih životinja, ali i kod njih vrijedi pravilo da ubijaju samo iz potrebe da prežive, a ne da ubijaju iz uživanja. Sad vidimo među kakvim zvijerima živimo.

Ipak, OHR na čelu sa Visokim predstavnikom i institucije države BiH, prvenstveno Tužilaštvo i SUD BiH, SIPA i MUP BiH ne smiju više stajati po strani dok kriminalci na političkim pozicijama države i entiteta pljačkaju i razvaljuju institucije države BiH. Ako pod hitnom postupku ništa ne preduzmu za antiustavno djelovanje političara jasno će nam biti da skupa rade na razbijanju države BiH, tj. Genocidu nad Bošnjacima i na svima onima koji se ne uklpaju u plan fašista!

Zato, oprez patrioti Bosne i Hercegovine!Ostali prilozi:
» ŽIVIMO U SADAŠNJOSTI A NE U BUDUĆNOSTI
Tarik Saliji | 21. May 2018 20:20
» NEDELJKO
Haris Hojkurić | 19. May 2018 01:31
» ZLOĆUDNA, BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKA OSOVINA ZLA!
Mr. Milan Jovičić | 17. May 2018 20:44
» RAMAZANSKI DERT
Aziz Hurem | 17. May 2018 14:51
» RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. May 2018 15:19
» POGREŠNO JE VEZATI SE ZA POLITIČKE GUBITNIKE
Džebrail Bajramović | 15. May 2018 21:32
» IZRAŽAVANJE VLASTITIH MISLI BEZ TEŽNJE KA DOMINACIJI
Medina Hodžić | 10. May 2018 20:42
» KOME TO SMETA DOLAZAK ERDOANA?
Mr. Milan Jovičić | 10. May 2018 17:40
» MALEJZISKO ČUDO ZA POUKU I PORUKU SVIM POLITIČARIMA KOJI IMAJU PAMETI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. May 2018 14:17
» ATIF DUDAKOVIĆ - BOŠNJAČKI ARMINIUS (HERMANN)
Nedim Kadrić | 08. May 2018 16:48
» NAVODNO ZABRANJENI INTERVJU MEŠE SELIMOVIĆA
Sead Zubanović | 08. May 2018 16:48
» ODLAZAK U DŽAMIJU, NAŠ ISTINSKI POVRATAK JEDINSTVU
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 07. May 2018 15:42
» SVE JE – OPTIMIZAM – JE SVE
Medina Hodžić | 01. May 2018 16:27
» POSTI NE ZNAČI GLADOVATI
Aziz Hurem | 30. April 2018 21:20
» VELIKOSRPSKA IKONOGRAFIJA U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 30. April 2018 18:39
Ostali prilozi istog autora:
» PROBUDI SE, BOŠNJAČE!
12. February 2018 17:41
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
28. December 2017 13:57
» FINA GRADSKA (PIJANA) RAJA
19. December 2017 21:20
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
04. December 2017 02:15
» ČASNE SESTRE U SLUŽBI ĐAVOLU
30. November 2017 14:32