Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Sotonski sinovi
NA FESTIVALU GENOCIDA SOTONSKI ATENTAT NA ISTINU
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 10. January 2017. 00:01:12


Elmedina MUFTIĆ: Festival genocida, kako počeo tako se i nastavio, s puno ratnohuškaškim i secenističkim parolama i jasnih namjera! Pored Irineja i drugi su se utrkivali da budu zvjezdice večeri, predsjednik Srbije vojvoda Nikolić u ulozi agresora potvrdio je svoje fašističko-agresorske namjere, a Dodik, Čavić, Govedarica i Ivanić ko miševi pred štakorima su pred kamerama glumili odlučne vođe srpskog naroda. Pa su tako još jednom pokazali da ne poštuju institucije države BiH, da krše Ustav BiH, da provode samovolju i postaju prijetnja miru i sigurnosti Bosne i Hercegovine.
Da kolo ne ide bez kokana dokazalo se i ovog puta, odnosno 9. januara, kada se u tvorevini nastaloj na genocidu proslavlja ubijanje, klanje i silovanje, svemu tome, svoj duboki sotonski naklon kao vođa đavoljeg kola dao je i Patrijarh SPC Irinej. Patrijarh Irinej ne samo da je bio prisutan na ovom festivalu genocida, nego se potrudio da postane glavna zvijezda večeri, pa je davao takve izjave pred kojima bi se i sam đavo od stida zacrvenio, ali eto nam dokaza da i od đavola ima gorih...

Sve što je izjavio Patrijarh Irinej je bogohuljenje, laž i poziv na mržnju. Sve je to daleko od vjere u Boga dž.š. i ljubavi za Boga i čovjeka u koju su nas pozivali Poslanici od Adema a.s. do Muhammeda a.s..

Svaka Irinejeva riječ je bila atentat na istinu, ljubav i život kao najveći dar čovjeku od Boga poklonjen.

Pa je između ostalog rekao: „da je Republika Srpska srpsko nacionalno i duhovno biće i nije slučajno nastala, već je djelo Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na ovim prostorima koji su zaliveni krvlju i utemeljeni na kostima.“

Genocidna tvorevina nije niti može biti djelo Božije, ona je djelo stonskih sprskih zlikovaca, koji su na životima stotina hiljada nevino ubijenih Bošnjaka podigli temelje sotonske tvorevine, i tako na tuđoj nevolji gradili svoju sreću, što se kosi i sa principima samog đavola, koji bi se bar malo drugačije ponio. Ali svako pravilo ima izuzetak, pa tako i ovo.

Dalje je Irinej ustvrdio: "Bolje je biti i stradalnik, nego onaj koji izaziva stradanje. Mi smo religija krsta. Idemo za Hristom, nosimo njegov Krst, onaj koji je Gospod nosio na Golgoti. Ali, poslije krsta postoji vaskrsenje čemu se nadamo".

Najbolji odgovor će biti ako sotona i oni koji ga slijede i slušaju pročitaju i upamte ko su oni koji izazivaju stradanje. Zato neka se dobro zapamti tužna priča od 11. jula 1995., u vremenu srpskog genocida nad Bošnjacima, svjedoči Džemila Delalić iz sela Dobrak, kod Srebrenice:

- "Sjedim ja među onim narodom u Potočarima, kad vidim, mlada ženica, stisla se, znoj joj teče, grč na licu. Priđem, pitam je šta joj je, kaže: "Rađam!"
- "De sine", velim ja njoj, "ufati se jednom rukom za me, a drugom za svoju svekrvu"…
Tako i bi. Oduprije se žena na nas, muško dijete zaplaka. Zgrabih ja dijete, hoću da mu zavežem pupak, kad četnik predame: "Spusti to dijete dolje!", veli. Ja ga popustih na dimije, fino dijete, duge kosice, kao da je okupano… Četnik priđe, nogom stade djetetu na vrat... Crijeva izletiše…"

Poslije ovakvog i sličnih (ne)djela sotonama je jedino mjesto gdje će vaskrsneti je pakao - što se tiče onog svijeta i đubrište historije - što se tiče ovog svijeta!

"Hristos je osmislio naš život i postojanje na ovoj planeti i ukazao nam šta je smisao našeg života i življenja", rekao je Miroslav Gavrilović alias Irinej, Patrijarh SPC-a.

Sudeći po učinjenom odano ste slijedili upute Lucifera, koji vam je u svom stilu ubijanje, mučenje, progon silovanje i pljačkanje učinio smislom i stilom života. Vi, se s učenjem Hrista ni u putu niste sreli, žalimo što mu ime uprljate kad ga u svoja genocidna usta uzimate.

Festival genocida, kako počeo tako se i nastavio, s puno ratnohuškaškim i secenističkim parolama i jasnih namjera! Pored Irineja i drugi su se utrkivali da budu zvjezdice večeri, predsjednik Srbije vojvoda Tomislav Nikolić sa zvanične pozicije u ulozi agresora potvrdio je svoje fašističko-agresorske namjere. Dodik, Čavić, Govedarica i Ivanić ko miševi pred štakorima su pred kamerama glumili odlučne vođe srpskog naroda. Pa su tako još jednom pokazali da ne poštuju institucije države BiH, da krše Ustav BiH, da provode samovolju i jasno postaju prijetnja miru i sigurnosti Bosne i Hercegovine.


Sotonski sinovi


Još jednom su R Srbija i SPC pokazali da se ni dvadeset pet godina poslije početka genocida nisu odrekle genocidnih i agresorskih namjera, da podstiču na mržnju i prave plan za novi genocid.

Ako i ovoga puta međunarodna zajednica ne bude djelovala u skladu sa svojim ovlastima, to će biti jasan znak da su legalizirali genocid, te da je Mirovni sporazum potpisan u Deytonu samo mrtvo slovo na papiru kojeg se kao pijan plota drže Bošnjaci, dok im se u genocidnim kuhinjama Beograda i Banja Luke sprema nestanak...

Priča Džemile Delalić je samo jedna od stotinu hiljada bošnjačkih priča i sudbina koje su bačene u temelje Republike Srpske nastale na genocidu.

Svako pametan bi 9. januar proglasio danom žalosti! Međutim, Srbi 9. januar, dan početka genocida slave kao dan svoje pobjede, u svijetu ljudi neviđeno je da se ubijanjem čovjeka osigurava produženje i opstanak svoje vrste, ovakav način je primjeren u svijetu divljih životinja, ali i kod njih vrijedi pravilo da ubijaju samo iz potrebe da prežive, a ne da ubijaju iz uživanja. Sad vidimo među kakvim zvijerima živimo.

Ipak, OHR na čelu sa Visokim predstavnikom i institucije države BiH, prvenstveno Tužilaštvo i SUD BiH, SIPA i MUP BiH ne smiju više stajati po strani dok kriminalci na političkim pozicijama države i entiteta pljačkaju i razvaljuju institucije države BiH. Ako pod hitnom postupku ništa ne preduzmu za antiustavno djelovanje političara jasno će nam biti da skupa rade na razbijanju države BiH, tj. Genocidu nad Bošnjacima i na svima onima koji se ne uklpaju u plan fašista!

Zato, oprez patrioti Bosne i Hercegovine!Ostali prilozi:
» S E V D A L I N K A
Mehmed Meša Delić | 18. June 2018 18:07
» NA "DAN ŠEHIDA" KOD RASIME, MAJKE GAZIJE IZETA NANIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. June 2018 16:30
» RAMAZAN POSTAJE MUSLIMANSKI SVJETSKI "BRAND"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2018 20:21
» ZA „TREĆI ENTITET“ SVE JE SPREMNO
Džebrail Bajramović | 14. June 2018 19:55
» ZLOČIN BEZ KAZNE
Mr. Milan Jovičić | 14. June 2018 16:00
» RAMAZANSKA PRIČA 2
Aziz Hurem | 11. June 2018 17:32
» JE LI NAM RAMAZAN VRATIO SMISAO ZA ŽIVOTOM?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2018 16:59
» DIVAN JE LI DOBAR IMETAK U RUKAMA DOBROG ČOVJEKA
Arsim Tarik Saliji | 09. June 2018 14:56
» SVI ČOVIĆEVI IZBORNI IZAZOVI
Amir Sužanj, BHR1 | 06. June 2018 19:06
» MI, NASER ORIĆ I ONI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. June 2018 20:23
» BEĆIREVIĆEVA SDP BAZA JE ANTIBOŠNJAČKA I ANTIISLAMSKA
Elmedina Muftić | 03. June 2018 20:41
» BOSANSKI JEZIK U AUSTRALIJI
Dr. Džavid Haverić | 31. May 2018 16:28
» AUFWIEDERSEHEN HERR, - GOOD BYE, VLADIKA GRIGORIJE!
Mr. Milan Jovičić | 30. May 2018 18:10
» BLAGODATI RAMAZANA I PRIORITETI MUSLIMANA
Abdullah ef. Hodžić | 29. May 2018 16:57
» BOŠNJACI OD PODANIKA DO IZDAJNIKA
Sead Zubanović | 28. May 2018 20:11
» KO SE RADUJE NESREĆI NAJVEĆEG DOBROTVORA SANDŽAKA?
Muhamed Mahmutović | 28. May 2018 15:49
Ostali prilozi istog autora:
» PROBUDI SE, BOŠNJAČE!
12. February 2018 17:41
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
28. December 2017 13:57
» FINA GRADSKA (PIJANA) RAJA
19. December 2017 21:20
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
04. December 2017 02:15