Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar
BDZ SANDŽAKA ĆE RADITI UNAPREĐENJU STRANAČKE INFRASTRUKTURE
Autor: B.net
Objavljeno: 05. January 2017. 14:01:42


Na sjednici Predsjedništva BDZ Sandžaka održanoj 04. 01. 2017. godine usvojen je operativni plan implementacije zaključka Glavnog odbora održanog 24. 12. 2016. godine o daljem unapređenju stranačke infrastrukture od mjesnih preko općinskih i gradskih odbora do svih ostalih organa stranke.

Predsjedništvo i Izvršni odbor će u narednom periodu, uz općinske i gradske odbore i povjereništva, rukovoditi aktivnostima formiranja novih i rekonstrukcije postojećih mjesnih odbora i organiziranja izbornih skupština Gradskog odbora BDZ Sandžaka Novi Pazar, te općinskih odbora Tutin i Sjenica.Predsjedništvo je konstatiralo da su Programska platforma i prioriteti političkog djelovanja koju je na prijedlog lidera partije narodnog poslanika Muamera Zukorlića usvojio Glavnih odbor ključ opstanka bošnjačkoga naroda u Sandžaku i Republici Srbiji i bitan preduvjet politike pomirenja na čijim implementacijama će Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka predano raditi u narednom periodu.

Predsjedništvo je usvojilo i izvještaj o prilivu novog članstva koje se svakodnevno uvećava i naglasilo da će kancelarije i dalje raditi s produženim radnim vremenom kako bi svi zainteresirani građani mogli da pristupe Bošnjačkoj demokratskoj zajednici Sandžaka.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: