Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Večeras u Vogošći održan skup pod nazivom
VOGOŠĆA ZA HALEP: OČI KOJE GLEDAJU KADA CIJELI SVIJET ŠUTI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 29. December 2016. 17:12:19

Detalj sa pozivnog plakataSabit Kobiljak
U srijedu navečer (28.12.2016.) u Vogošći je održan skup pod nazivom „Oči koje gledaju kada cjeli svijet šuti“. Po riječima Sabita Kobiljaka, predsjednika Patriotske lige općine Vogošća, radi se o početku akcije Koordnacije boračkih organizcja općine Vogošća i boračke zadruge „Korak naprijed“ vezane za humanitarnu akciju prikpljanja brašna za civile sirijskog Halepa.

- Ova akcija kreće od večeras i traja će do 15. januara 2017.godine kada ćemo svo brašno koje prikupimo, uz pomoć Udruženja „Pomozi.ba“ uputiti u izbjegličke kampove kao pomoć u prežvljavanju djece, žena i drugih civila Hlepa. Tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine Bošnjaci su na svojoj koži osjetili licemjerstvo velikih sila koji se „ubiše“ deklerativnim apelima o sigurnosti a ništa ne čine da zaštite nedužne civile ili im pomogne da lakše prebrode golgotu u kojoj su se našli. Naša pomoć bit će mala kap u moru problema sa kojim se suočavaju nedužni civili Halepa. No, mi želimo da im ovom akcijom poručimo kako u svojoj nevolji nisu sami i da mogu računati na našu pomoć.

Sa skupa u VogošćiAdnan Tatarević
-Svo prikupljeno brašno u ovoj akciji, zajedno sa 200 tona koje smo već prikupili do sada, prebacit ćemo da naše partnerske organizacije IHH u Turskoj koja će u svojim lancima pekara peći somune i distribirati ih po izbjegličkim kampovima, kaže Adnan Tatarević, projekt menadžer Udruženja „Pomzi.ba“.

Svi građani koji se kupovinom određenih količin brašna žele uključiti u ovu akciju mogu to učiniti na dva načina. Jedan od njih jeste da u prodavnicama na kojima budu vidjeli plakat za ovu humanitarnu akciju uplate određen količinu brašna, a drugi da uplate određeni novčani iznos na račun Boračke zadruge „Korak naprijed“ broj 1541802008161053, sa naznakom „Uplata za pomoć narodu Halepa“, koja će po najpovoljniji uslovima za taj novac kupiti brašno i distribuirati ga onima kojima je ono potrebno.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50