Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Muharem Serbezovski promovisao album sa svdalinkama
MUHAREM SERBEZOVSKI SEVDAHOM MILUJE VAŠU DUŠU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. December 2016. 13:12:23


U sarajevskom Clubu Coloseum, u srijedu, 14.12.2016., Produkcija „Hayat“ promovisala je novi album Muharema Srebezovskog pod naslovom „Muharem Serbezovski sevdalinkom miluje vašu dušu“. Po riječima Muharema Serbezovskog na ovom projektu nalaziti se deset vrlo dopadljivih pjesama iz bogate riznice bosanskohercegovačkog muzičkog stvaralaštva. Među snimljenim pjesmama su: „Na prijestolju sjedi sultan“, „Mostarski dućani“, „Oči moje, kletvom bih vas kleo“, „Stare staze“, „Snijeg pade na behar, na voće“, „Evo ovu rumen ružu“, „Neko tiho ulicom pjevuši“, „Ne klepeći nanulama“, „Malenim sokakom“ i „Tebi, majko, misli lete“.- Iako sam rođen u Makedniji, zbog vremena, od 1971. do danas, provedenog u Bosni i Hercegovni zavolio sam njenu tradicionalnu pjesmu sevdalinku tako da su ove pjesme, na neki način, postale i dio mog života, kaže Muharem Serbezovski. One su lagahno ulazila u dubinu moje duše i na neki način postale i moje pjesme. Presretan sam što sam uspio ostvariti svju želju da neke od tih pjesama snimim i u svojoj interpretaciji poklonim onima koji me sve ove godne iza vjerno prate i poštuju. Jedne prilike sam rekao da je prijevod „Kur'ana“ na romski jezik moje kapitalno djelo. Međutim, ovaj album, kojeg danas promvišemo, kruna je moje dugogodišnje estradne karijere.

Ahmed Švrakić, direktor Produkcije „Hayat“ istakao je kako mu je u moru albuma koje su izdavali i promovisali ovo jedan od najdražih projekata.- Želio sam da neke od pjesama ostanu zabilježene u glasovnoj interpretaciji Muharema Serbzovskog i neizmjerno mi je drago što smo ovaj projekat uspjeli realizovati, rekao je Ahmed Švrakić.

Promociji su prisustvovale brojne Muharemove kolege i duge ličnosti iz kulturnog i javnog živots. Među nima primjetili smo: Arifa Alajbegovića, Dilvada Felića Dadu, Nihada Alibegovića, Rizu Hamidovića, Envera Šadinliju, Kemala Hasića, Subhiju Šehović, Branku Sovrlić, Dženana Jahića, Vehida Gunića, Šaćira Ametija, Abedin Vesnića Apka, Marija Softu, Mikija Halilovića, Refiju Muslić, Mirsada Cviku...

Dilva Felić je asale na prmociju stigao iz Bihaća a bilo je Muharemovih prijatelja i poznanika koji su stigli i iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.Inače, Muharem Serbezovski muzičku karijeru počeo je sa svojih jedanaest godina, a već u dvanaestoj godini snima svoj prvi album. Od tada je prošlo mnogo vremena, a njegov fascinantan glas i emotivne pjesme i dalje oduzimaju dah.

Napisao je mnogobrojne pjesme, od kojih se izdvajaju hitovi: „Ramo, Ramo, druže moj“, „Zašto su ti kose pobelele druže“, „Sine moj“ „Bilo čija“, „Za venčanim stolom“ ... Iskazao se i u književnom radu. Iza njega su vrlo uspješni romani „Šareni dijamanti“, „Cigan A kategorije“, „Rat ciganskih bogova“..., ali i prijevod Kur'ana na romski jezik. Magistar je prava. Jedno vrijeme bavio se politikom.
Ostali prilozi:
» MOSTAR U IZVEDBI FERKI SHALA
Fatmir S. Bači | 09. November 2017 13:52
» SARAJEVO MI SLUŽI KAO SKROVIŠTE
AA | 28. October 2017 12:47
» SA ILIDŽE OPET TEČE DOBRA NARODNA PJESMA
Eset Muračević | 22. July 2017 14:17
» ZAVOLJEH TEBE JA
Eset Muračević | 01. June 2017 17:54
» PRVA HARMONIKA
Eset Muračević | 03. May 2017 17:03
Ostali prilozi istog autora:
» SEVDALINKO U SRCU TE NOSIM
16. December 2017 14:53
» NAŠ ZADATAK JE DA BRANIMO BOSNU
08. December 2017 18:27
» VEČER KUR'ANA
06. December 2017 19:45
» BORCIMA TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO
28. November 2017 18:42
» DOKTORICA U KNJIŽEVNIM VODAMA
23. November 2017 16:19
» VOGOŠĆA: MLADI SDA DARIVALI KRV
07. October 2017 12:39