Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Likovni umjetnik Ibrahim Reković priprema „Monografiju likovnih stvaraoca“
LIKOVNIM STVARAOCIMA SA PODRUČJA OPŠTINA PLAV I GUSINJE
Autor: Ibrahim Reković
Objavljeno: 12. December 2016. 02:12:53

IBRAHIM REKOVIĆ: Molim Vas da mi Vaše podatke primjedbe, sugestije i mišljenja o ideji, kao i imena likovnih stvaraoca, koje Vi znate, a koji, možda, nisu u mogućnosti da se jave, njihove adrese i brojeve telefona, biografiju, izvode iz kritika, snimke radova, kataloge i drugo dostavite najkasnije do kraja marta 2017. godine


Uvaženi/a,
Potsjećam Vas da, od 2004. godine, vršim pripreme na prikupljanju podataka o likovnim stvaraocima sa područja plavske opštine, sa namjerom da to, u obliku Monografije, štampam i objavim.

U ovaj Projekat sam se upustio bez, dovoljno, iskustva, ali sa iskrenom namjerom i željom, da o svim likovnim stvaraocima, sa područja naše dvije Opštine / bez obzira na stepen njihovog likovnog obrazovanja i način izražavanja/, na jednom mjestu, ostanu svima dostupni pisani tragovi.

Ubijeđen sam da takvu publikaciju naši likovni stvaraoci zaslužuju, uz moje uvjerenje da ću dobiti podršku i od strane JU. Centra za kulturu Plav, kao i da će njeno štampanje pomoći ove dvije Opštine kao i Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Imajući u vidu da se ovakva „Monografija likovnih stvaraoca“ radi po prvi put za ovu oblast, te da bih izbjegao ili makar smanjio eventualne primjedbe koje se obično jave nakon štampanja, te Vas još jednom molim da mi radi kvalitetnije pripreme pomognete.

Vašu pomoć i sugestije očekujem i rado ću ih prihvatiti kako bi Monografija odgovarala stvaralačkom renomeu onih koji budu uvršteni u njoj.

U tom smislu, od Vas očekujem: Mišljenje o ovoj ideji, da li je prihvatate ili ne, sugestije oko njene pripreme, načina prikupljanja podataka i sredstava za njeno štampanje, obavještenje o likovnim stvaraocima koje Vi poznajete ili ste poznavali, a da, na žalost, više nisu među živima.

Radi jedinstvenog pristupa i obrade biografskih jedinica, molim Vas da mi dostavite:

1. Najkraće biografske podatke sa fotografijom, na 1 – 2 stranice,

2. Spisak Vaših samostalnih i zajedničkih izložbi, na 1- 2 stranice,

3. Izvode iz kritika, po Vašem izboru, na 2 – 3 stranice,

4. Od 3 – 5 snimaka radova, po Vašem izboru,

5. Neki od kataloga sa Vaših izložbi i

6. Nešto što smatrate da bi trebalo obuhvatiti ovom Monografijom, a što će Vas i ostale likovne stvaraoce afirmativno predstaviti.Molim Vas da mi Vaše podatke primjedbe, sugestije i mišljenja o ideji, kao i imena likovnih stvaraoca, koje Vi znate, a koji, možda, nisu u mogućnosti da se jave, njihove adrese i brojeve telefona, biografiju, izvode iz kritika, snimke radova, kataloge i drugo dostavite najkasnije do kraja marta 2017. godine

Tražene podatke slati na adresu:

REKOVIĆ IBRAHIM
naselje Glavice b.b.
Plav


Tel. +382 51 251 – 401 ili mob tel. 069 262 – 910 i 069 042 - 545
E-mail: [email protected]

U nadi da ćete prihvatiti ovu ideju i namjeru, te i, u određenom roku, dostaviti tražene materijale, iskreno Vas pozdravljam i želim uspjehe u daljem stvaralačkom radu.

Napominjem da, prema mojoj evidenciji /koja nije konačna/ ima preko pedeset likovnih stvaraoca, te da sam, ranije, tri puta pokušavao /preko Interneta i pisanih sredstava javnog informisanja/ da, od naših likovnih stvaraoca , dobijem, tražene podatke, ali i da ih, iz mene nepoznatih razloga, od nekih, ni do sada, nijesam dobio.

Ukoliko, do određenoga roka, ne dobijem tražene podatke, smatrat ću to neprihvatanjem ove ideje od strane pojedinaca, ali ću zbog poštovanja većine koja ju je podržala nastojati na njenoj realizaciji, uz moje iskreno žaljenje što se u Monografiji, neće naći bitni podaci o svim likovnim stvaraocima sa područja Opština Plav i Gusinje.

U Plavu, 9. decembra 2016. godine
Ibrahim RekovćOstali prilozi:
» VELIKI JUBILEJ ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA GRAC
Emir Serdarević | 22. June 2018 13:39
» BOŠNJACI POSLALI PORUKE MIRA
Emir Serdarević | 09. June 2018 20:35
» PRIČE O HEROJIMA TREBA VRATITI U ŠKOLSKE KLUPE
Eset Muračević | 08. June 2018 14:58
» AMINA ILI MELEK
Said Šteta | 01. June 2018 16:28
» ŠEHIDI PREVIJE
Ibrahim Husejnović | 21. May 2018 17:25
» ČOVJEK, ŽENA, DOKTORICA ALMA
Said Šteta | 15. May 2018 15:11
» PLAV: MLADI FILANTROPI NA HUMANOM DJELU!!!
Senada Đešević, prof. | 27. March 2018 20:25
Ostali prilozi istog autora:
» OD OBEĆANJA SE NE ŽIVI
24. February 2017 18:04
» VIDJELA SE VILA ZA ĐE NIJE BILA
01. September 2009 09:10