Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo - Zagreb
URNEBESAN ODGOVOR HADŽIFEJZOVIĆA HRVATSKOM VODITELJU (VIDEO)
Autor: N1
Objavljeno: 07. December 2016. 16:12:23


Urednik i voditelj Centralnog dnevnika na sarajevskoj FACE televiziji Senad Hadžifejzović pripremio je ''urnebesan'' odgovor svom kolegi novinaru Zoranu Šprajcu čija je izjava ovih dana obišla regiju.

Hadžifejzović je prije nekoliko dana na kraju svoje emisije "Centralni dnevnik" poslao poruku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović povodom njenih nedavnih izjava da "islam u BiH postaje sve radikalniji".

"Pouka iz vjeronauka, drugarice predsjednice: Osoba može, ali religija ne može postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna, ne pristaje vam biti manijakalna, niti antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna, vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, a naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca, vi ste gospođa fatalna, dapače štaviše, žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše muški orijentalna prema vama, abormalna i maksimalna", naveo je Hadžifejzović.

Pozvao je Grabar-Kitarović na verbalnu komunikaciju u intervjuu, istakavši kako bi mu to bila "zadovoljština nenormalna"."Ako vam je, pak, politička namjera kolonijalna, onda znajte da ova zemlja ne smije biti federalna, već zajednička - tronacionalna. I poruka finalna: u stresu ste, prijala bi vam terapija fizikalna, i to zaista, vrlo, vrlo radikalna", poručio je Hadžifejzović.

Šprajc je komentarisao Hadžifejzovićev komentar o predsjednici Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović uz pojašnjenje da ni ''bosanski humor više nije što je nekad bio''. VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVJDE.

No, verbalni ''obračun'' nastavljen je i danas je Hadžifejzović najavio da će uskoro ''Šprajca našprajcat u petak, minuta pedesetak''.

Pogledajte najavu njegove emisije.
Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: