Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

POWER SOCCER ACADEMY ORGANIZUJE “PRO TOUR” U ZEMLJI GAUČOSA
Objavljeno: 28. November 2016. 15:11:10


Samo najbolji će ići u Argentinu

Nedavna kratka informacija da fudbalska-soccer akademija iz Amerike organizuje kamp sa talentovane fudbalere u zemlji Maradone i Mesija, dakle u Argentini, izazvala je našu novinarsku radoznalost.

Zahvaljujući interentu više ni Amerika a ni Argentina nisu tako daleko, kockice su se polahko sklapale i došli smo do glavne karike-organizatora kampa Saše Kostića nekadašnjeg fudbalera mnogih timova iz bivše nam zajedničke domovine, a sada uspješnog trenera u Americi. Inače u Kostićevom CV. Između ostalog piše da ima FIFA licencu, Pro-A- licencu u Brazilu, Premijer licencu Amerike, Internacionalnu licencu u Engleskoj. Kao rezultat dugogodišnjeg rada, iskustva i stalnog fudbalskog usavršavanja Saša Kostić je takođe prošle godine magistrirao u Americi i stekao zvanje” Master of sport science” te “Master in Soccer coaching education”. Saša je trenutno sportski direktor u Power Soccer Academy (PSA) iz Michigana koja je zvanični organizator kampa u Argentini.

O ovom interesantnom projektu Saša kaže: “Kao rezultat naše stalne internacionalne saradnje sa akademijama iz mnogih zemlja i ove godine Power Soccer Academy organizuje “PRO TOUR” u Argentini u martu 2017. za fudbalere rođene 1998., 1999., 2000., i 2001. Plan je da sastavimo nas “PSA” tim koji će se suprostaviti svojim vršnjacima tokom boravka u Argentini. Šansu da udju u “PSA” tim imaju mladi fudbaleri koji zadovoljavaju naše kriterijume, znači koji su u mogućnosti da isprate profesinalnu metodologiju treninga, odgovore intenzitetu igre na tom nivou te uspešno reprezentuju Akademiju. Jednostavno vršit ćemo selekciju i samo najbolji će ići u Argentinu. Ipak idemo u zemlju gdje se igra vrhunski fudbal i želja nam je da im pokažemo da širom svijeta ima dosta talenata.”

Većina mladih igrača na ovakvim turnirima i kampovima dobije šansu da budu “vidjeni” od strane velikog broja skauta i trenera, da li je to slučaj i sa ovim kampom: “Naši partneri iz Aregentine su za ovaj kamp pripremili izuzetno kvalitetne stručnjake koji će dodatno raditi sa momcima, iz iskustva znam da probne utakmice na ovom kampu gleda na desetine trenera, skauta i mendjera i naravno da je to šansa za talentovane fudbalere da pokažu svoj kvalitet i budu zapaženi od strane struke.”

Svi zaintersirani mladi fudbaleri koji žele da svoje fudbalsko znanje oprobaju pred stručnjacima iz Argentine prigodnu brošuru i način prijave mogu dobiti na web stranici Power Soccer Academy na linku, psamichigan.com

Osim toga zaintersirani fudbaleri sa Balkana i dijaspore na našem jeziku za informaciju više mogu direktno kontaktirati Sašu Kostića na njegov mail ili telefon: PSA Director of coaching Saša Kostić [email protected] 727-239-8350; 906-273-0955

Tekst i foto:
BHDINFODESK – BIRMINGHAMOstali prilozi:
» PROSINEČKI ZADOVOLJAN TURNEJOM
AA | 01. February 2018 14:05
» NAŠE „ZLATICE SA 64-POLJA“
Mr. Milan Jovičić | 23. January 2018 16:11
» GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD/
Mr. Milan Jovičić | 11. January 2018 20:17
» LAMIJA DURMIĆ PRVAKINJA BALKANA U TAEKWONDOU
Eset Muračević | 06. December 2017 20:04
» NOVI PAZAR ISTUPIO IZ PRVE LIGE SRBIJE
Beta | 28. November 2017 18:34
» U LAS VEGASU BALKAN SOCCER CAMP
Namik Alimajstorović | 16. November 2017 13:37
» SARAJKA KATARINA KRAIŠNIK OSVOJILA ZLATNU MEDALJU
Eset Muračević | 09. October 2017 02:43
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2017 03:05
» DRUGI BALKAN SOCCER CAMP: DOBRO DOŠLI U NEVJEROVATNI LAS VEGAS!
Namik Alimajstorović | 22. August 2017 21:44