Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Narodni poslanik Muamer Zukrlić na turskoj televiziji "Tek Rumeli" demantovao Fejzića i predsjednika "Fondacije prijatelja BiH" u Turskoj
ZUKORLIĆ DEMANTOVAO LAŽI U TURSKIM MEDIJIMA: ERDOGANU IZRAŽAVAM PUNO POŠTOVANJE (VIDEO)
Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 21. November 2016. 23:11:30


Narodni poslanik muftija Muamer ef. Zukorlić gostovao je u 19 časova na turskoj televiziji "Tek Rumeli" u emisiji "Gundem Ozel", gdje je odgovarao na optužbe koje posljednjih dana u vidu izjava i saopćenja dolaze od strane „Fondacije prijatelja Bosne i Hercegovine“ na čijem čelu je Safet Erdem i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića.

Optužbe od ove dvojice ljudi krivotvoreći riječi Muftije Zukorlića u emisiji „Pravac“ na TV Pinku, od 7.11.2016. imale su za cilj dokazati da je u navedenoj emisiji Zukorlić uputio teške riječi prema državi Turskoj i prema predsjedniku R. Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, navodno nazvavši ga „faraonom“ i drugim pogrdin nazivima.

Muftija Zukorlić je demantovao optužbe da ima bilo šta protiv Turske i predsjednika Erdogana, nasuprot, kazao je da je ponosan na predsjednika Turske koji vraća dostojanstvo muslimanima i kojeg priznaje za velikog muslimanskog lidera.

Zukorlić prvi put gost na nekoj turskoj televiziji – Demantij laži koje godinama šire u turskoj javnosti ekipe Ugljanina, Fejzića i Erdema:

„Čuo sam da su riječ „faraon“ koju sam izgovorio u emisiji doveli u vezu sa gospodinom predsjednikom Erdoganom. To je čista laž. Ja gospodina Erdogana znam od 1994. godine, i izražavam mu puno poštovanje. To je jedan od najvećih svjetskih lidera. To je čovjek koji vraća dostojanstvo Turskoj i muslimanima. Ja ga do kraja podržavam. To je ono što ja mislim o njemu.“ – zaključio je Zukorlić, i dodao da faronima naziva one koji ovdje po Balkanu mešetare, gaze Bošnjake i uzimaju slobodu.
Ostali prilozi:
» AKO ZATREBA TU SMO DA BRANIMO SVOJU DOMOVINU BOSNU!
Eset Muračević | 20. February 2020 14:24
» EUFOR: POMNO PRATIMO SITUACIJU U BIH
N1 | 17. February 2020 18:03
Ostali prilozi istog autora:
» VEČE DUHOVNE MUZIKE I VAZA
07. August 2019 06:21