Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

TRUMP ZA CBS: PROTJERAĆEMO DO 3 MILIONA IMIGRANATA KRIMINALACA, DEALERA DROGE...
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 14. November 2016. 01:11:52


Novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump izjavio je u intervjuu u emisiji "60 minuta" američke TV mreže CBS, koja će biti emitovana večeras, da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

"Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo protjerati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, vjerovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, protjeraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, protjeraćemo ih, oni su ovdje ilegalno", kazao je Trump u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude "osigurana", zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces "određivanja" u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

"Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, prije nego što se odredimo...veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu", naveo je novoizabrani američki predsjednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio prijedlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Trump je odgovorio "da", ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude "djelimično i žice" u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

“Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja", rekao je Trump.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora:
» DODIK PROTIV NATO
28. March 2018 15:40