Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

I to je život
SULJO DURIĆ SLAVI SVOJ TREĆI ROĐENDAN
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 10. November 2016. 18:11:17

Sulji Duriću kuća sagrađena zahvaljujući pomoći Rijaseta Islamske zajednice u BiH i općine VogošćaSULJO DURIĆ: Uprkos katastrofi kojoj smo bili izloženi, dobri ljudi nisu dopustili da ostanemo sami
-Ja sam useljenjem u svoju novu kuću dobio još jedan datum koji ću slaviti kao svoj treći rođendan, kaže Suljo Durić, jedan od građana vogošćanske Mjesne zajednce Svrake koji je 16. maja 2014.godine, sa dijelom svojih komšija, usljed klizanja tla ostao bez svega onog što je u godnama iza stvarao. Ostao je bez krova nad glavom. Svoj datum rođenja odavno ne slavim. Umjesto njega slavio sam datum kada sam se tokom odbrambeno-oslobodlačkog rata u BiH 1991.-1995.godne izbavio iz agresorskg logora gdje sam bio prinudno zatočen. Nisam sanjao da ću dobiti i treću priliku za slavlje a ona jeste vezana za to kada sam se sa svojm šestočlanom porodicom, prije nekoliko dana, uselio u novu kuću koja mi je sagrađena zahvaljujući pomoći Rijaseta Islamske zajednice u BiH i općine Vogošća koji su bezbijedili sredstva za njenu gradnju. Presretan sam. Nemam riječi sa kojima bih opisao svu zahvalnost prema ovim dobrim ljudima koji meni i mojoj porodici, uprkos katastrofi kojoj smo bili izloženi, nisu dopustili da ostanemo sami.

Inače, ovu i kuću za još jednu porodicu, u vogošćanskom naselju Donji Hotonj, vrlo kvalitetno, gradila je firma „Famus gradnja“ iz Sarajeva, po sistemu ključ u bravu. U njih će, pored Suljine, biti smještene još dvije porodice koje su kao i on, zbog klizišta, ostale bez krova nad glavom. Finansijska sredstva za njihovu gradnju u iznosu od 300.000 konevertibilnih maraka zajednčki su obezbjedili Rijaset Islamske zajednce u Bosni i Hercegovini i Općina Vogošća, a sve se radilo pod stručnim nadzorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Suljo je s nestrpljenjem iščekivao useljenje. Svakodnevno je obilazio graditelje te zajedno sa njima obavljao i neke od poslova koje je znao uraditi svojim rukama.
Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50