Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Intervjui

Demir MAHMUTĆEHAJIĆ, nasilac liste „Inicijativa za Stolac“
U STOCU NISU UGROŽENI HRVATI, VEĆ MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA HDZ STOLAC
Autor: NAP
Objavljeno: 09. October 2016. 13:10:59


Izjave člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića su nastavak fašističke politike HDZ-a, poručio je ovo Demir Mahmutćehajić, nasilac liste „Inicijativa za Stolac“ na proteklim lokalnim izborima, nakon što je Čović rekao da će Stolac uvijek smatrati dijelom hrvatskog prostora.

Mahmutćehajić je u dnevniku TV1 u subotu navečer Čoviću poručio da „Stolac jeste i hrvatski prostor, ali je i bošnjački i srpski, ali i svih građana koji žive u njemu.

- Stolac je prije svega bosanskohercegovački prostor, kao što su i ostali prostori u BiH – rekao je Mahmutćehajić, prenosi NAP.

Lokalni izbori u BiH 2. oktobra prekinuti su u Stocu, nakon što je na jednom biračkom mjestu došlo do fizičkog sukoba. Iz HDZ-a BiH za incident optužuju članove iz „Inicijative za Stolac“ i njihovog kandidata za načelnika Stoca Salmira Kapalana. Iz „Inicijative za Stolac“, koja okuplja i Bošnjake i Hrvate i Srbe poručuju da je do incidenta došlo „jer općinska organizacija HDZ BiH već godinama provodi nasilje nad stanovnicima Stoca, a 2. oktobra pokušali su izvršiti i izbornu krađu.

Član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je posjestio Stolac, a danas u Stolac dolazi i potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar vanjskih poslova Hrvatske Božo Petrov i Miro Kovač.

Mahmutćehajić je rekao da u Stocu „nisu ugroženi Hrvati, već mafijaška organizacija HDZ Stolac“ te zbog toga „pozivaju svoje istomišljenike i one koji ne razumiju šta se dešava u Stocu“.

- Stjepan Bošković, Mladen Bošković i mafijaška organizacija koja se zove HDZ Stolac se osjeća ugroženom. Hrvati se ne osjećaju ugroženim. Mafijaška organizacija HDZ Stolac zna da su u krivu, zna da su oni pogriješili, i oni pozivaju svoje istomišljenike, i one koji ne razumiju šta se dešava u Stocu, kako bi ih oni izvukli iz njihovog kriminala. Mi nismo ništa pogrešno uradili. Mi radimo za dobrobit svih građana Stoca. Mi nemamo potrebe da bilo koga pozivamo. Mi se ne sakrivamo. Mi smo sa svojim građanima, radimo sa njima, prolazimo dobro i loše, svi zajedno – rekao je Mahmutćehajić.

Komentarišući današnju posjetu hrvatske delegacije Stocu Mahmutćehajić je rekao da su oni dobrodošli „ukoliko dolaze zbog dobrobiti svih građana“.

- U Stocu je jučer bio Dragan Čović. Ne znamo u kojem svojstvu, da li kao predsjednik HDZ-a BiH, kao predstavnik HNS-a ili član Predsjedništva BiH. Ako je došao kao član Predsjedništava BiH, onda je učinio veliku nepravdu prema građanima Stoca koji nisu hrvatske nacionalnosti.

Čović nije unio nemir u Stolac, jer on to ne može uraditi. On govori kako će se u Stolac sada ulagati, i kako će biti napretka. Pa gdje je bio do sada. 12 godina je Stjepan Bošković načelnik Stoca. Zašto do sada nije zapošljavao ljude. Ako ništa, što nije zaposlio Hrvate na koje se pozivaju. Pa preko 400 Hrvata je glasalo za Salmira Kaplana i „Inicijativu za Stolac“. Ako nije problem u Varešu da Bošnjaci izaberu čovjeka iz HDZ-a, jer su prepoznali da je on bolji čovjek, zašto je problem u da bolji čovjek, bolji kandidat izbore dobije i u Stocu – rekao je Mahmutćehajić.Ostali prilozi:
» NJEMAČKA, OBEĆANA ZEMLJA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 23. May 2018 14:42
» DIGITALNA KNJIGA JE BESMRTNA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 27. April 2018 18:35
» KO NE ZNA SVOJU PROŠLOST NE MOŽE ZNATI NI BUDUĆNOST
Almedina Zukorlić | 17. January 2018 20:23
Ostali prilozi istog autora: