Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

BERBIĆ: TO ŠTO SE DEŠAVA U TUZLI I ŠTO BI SE MOGLO DEŠAVATI U NAREDNE ČETIRI GODINE ITEKAKO VAS SE TIČE
Autor: B.net
Objavljeno: 29. September 2016. 19:09:13


Dragi sugrađani,
Velike stranke i njihovi kandidati su neodgovornim kampanjama zasnovanim na strahu i lažima izazvale, do sada neviđene, podjele među Tuzlacima. Predizbornu kampanju orkestrirano i beskrupolozno vode isključivo u vlastitom interesu mada se zaklinju interesima svih nas. Neprirodne i opasne podjele i animoziteti koje su svjesno proizveli ne mogu završiti dobro a naročito ne boljim životom koji nam obećavaju. Sve ovo je posljedica podjednako nezajažljive ambicije sadašnjeg gradonačelnika da doživotno vlada Tuzlom kao i frustriranosti prvaka nacionalnih stranaka što u Tuzli nikada nisu uspjeli doći na vlast. U oba slučaja radi se o neodgovornim politikama i političkim subjektima koji se ne ustručavaju svojim ambicijama i ciljevima žrtvovati sudbine stotinu hiljada stanovnika Tuzle.

Mi ih jednostavno moramo zaustaviti i na izborima pokazati da naša budućnost nije u boljševičkoj radikalnoj ljevici niti u klero-nacionalističkoj krajnjoj desnici. Naša budućnost je u građanskoj Tuzli koja će se s poštovanjem odnositi prema svojoj prošlosti i odgovorno prema savremenim izazovima budućnosti. Garanti takve Tuzle su Nezavisna lista Glasam za Tuzlu i nezavisni kandidat za gradonačelnika Zlatko Berbić.

Mi smo u stanju garantirati vam očuvanje kontinuiteta građanske Tuzle. Mi smo u stanju uspostaviti MOST između svega dobrog i lijepog, kako fizičkog tako i duhovnog, što je preživjelo iz naše prošlosti i što niko ne može negirati i budućnosti u koju Tuzla mora konačno ući, hrabro i odlučno oslanjajući se na kompetentne mlade generacije, neopterećene ideologijom i prošlošću a naoružane modernim znanjima i konceptima upravljanja gradom. Mi smo u stanju uspostaviti MOST između Tuzle i Sarajeva, Tuzle i Banjaluke, između građanskog i nacionalnog identiteta, između centra i periferije, između mladih i starih. Zato vas pozivamo da nas podržite i osnažite na izborima.Bilo bi katastrofalno za Tuzlu kada bi se podjela koja je stvorena u predizbornoj kampanji među građanima reprezentirala u gradskom vijeću. U slučaju izjednačenih snaga velikih stranaka, gradsko vijeće bi se umjesto u kreiranju i razvijanju ambijenta za brži privredni i društveni razvoj iscrpljivalo u svađama i podmetanjima u kojima bi u mutnom lovile male stranke, spremne podržavati jednu ili drugu stranu ovisno od lične koristi koju pri tome dobijaju. A kada bi jedna strana odnijela apsolutnu prevagu uslijedila bi politička i socijalna odmazda nad stotinama naših sugrađana. Jedino rješenje u ovakvoj situaciji je da nas na izborima osnažite do te mjere da možemo diktirati uslove koalicione većine u kojima će u prvom planu biti interesi građana u njihovim mjesnim zajednicama, kvartovima i ulicama bez obzira na njihovo političko i bilo kakvo drugo opredjeljenje.

Pozivamo vas, radi toga da izađete na izbore i glasate za Nezavisnu listu Glasam za Tuzlu i Zlatka Berbića nezavisnog kandidata za gradonačelnika. To što se dešava u Tuzli i što bi se moglo dešavati u naredne četiri godine itekako vas se tiče.

NAŠ PROGRAM MOŽETE VIDJETI NA LINKOVIMA:

berba.ba

berba.ba
http://berba.ba/program/

Nezavisna lista Glasam za Tuzlu i nezavisni kandidat za gradonačelnika Zlatko BerbićOstali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: