Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

SDU BIH: NAŠI KANDIDATI ĆE BITI STALNI SERVIS SVIM GRAĐANIMA
Autor: B.net
Objavljeno: 22. September 2016. 21:09:24


OO SDU BiH Novi Grad daje sljedeće saopštenje za javnost:

Sinoć je u prostorijama Mjesne Zajednice Alipašino Polje B I i B II općina Novi Grad održan skup SDU na kojem je građanima predstavljena lista SDU za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo. Na skupu su bili prisutni i kandidati nosioci lista SDU iz drugih općina koji su dali podršku svojim kolegama iz općinske organizacije SDU Novi Grad i sa liste SDU za OV Novi Grad.

Skupu se prvi obratio Šemsudin Memić predsjednik OO SDU Novi Grad i kandidat SDU za Općinsko vijeće Novi Grad koji je sve prisutne građane pozdravio i zahvalio im se na dolasku i davanju informacija o problemima sa kojima se ova Mjesna Zajednica u općini Novi Grad suočava, te izrazio nadu da će takva satradnja sa građanima biti nastavljena i u budućnosti.

Nositeljica liste SDU za Općinsko vijeće Novi Grad gospođa Zahida Terzo je istakla kako je namjera kandidata SDU da uspostave punu participaciju građana općine Novi Grad u donošenju odluka u vlastitoj lokalnoj zajednici. Ona je kazala da kandidati SDU u tom smislu imaju namjeru da u Općinskom vijeću budu stalni servis građana za sve njihove potrebe koje moraju ostvarivati preko općinskih vlasti. Skupu su se također obratili i kandidati SDU za OV Novi Grad, kao i nosioci lista za OV Stari Grad Emir Hrenovica i OV Novo Sarajevo Damir Pećanac.

Na skupu su se obratili i potpredsjednik SDU BiH Martin Tais i generalni skeretar SDU BiH Nedžad Ahatović. Gospodin Tais kao međunarodni ekspert sa više naučnih radova i studija o kvaliteti zraka govorio je okupljenim građanima o potrebi njihovog angažmana u svojim lokalnim zajednicama. On je istakao da socijaldemokratija nema alternativu da je to politička ideja koja daje svima jednake šanse i da se za takvo društvo i u BiH bez obzira na sve vrijedi boriti. Generalni sekretar SDU BiH Nedžad Ahatović je istakao da je SDU nastojao da okupi ljevicu kako ne bi došlo do raspianja glasova, nažalost nikome to nije bilo u političkom interesu, a i neke stranke lijeve orijentacije su se iskompromitovale kroz svoje političko djelovanje. On je na kraju poželio svim kandidatima i kandidatkinjama za OV Novo Grad sreću na predstojećim lokalnim izborima uz uvjerenje da će građani ove općine imati svog zastupnika iz redova SDU u OV Novi Grad, piše u saopćenju SDU BiH.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: