Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Fer i korektna kampanja
NOVI PAZAR: NA TRGU ISA BEGA AKTIVISTI BDZ I SDA - GEST ZA PRIMJER
Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 13. March 2016. 02:03:38

Na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru trenutno se prikupljaju potpisi za podršku listama za predstojeće Paralmentarne izbore


Aktivisti liste „Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE“ već nekoliko dana prikupljaju potpise na ovoj lokaciji. Danas u popodnevnim časovima, na istoj lokaciji pojavili su se aktivisti liste „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“.

Mladi BDZ Sandžaka u duhu svog slogana počastili su aktiviste i funkcionere SDA slatkišima i poželjeli im sreću u prikupljanju potpisa i predstojećoj izbornoj kampanji. Nakon čega su, predstavnici SDA Sandžaka, prijatno iznenađeni, uzvratili hedijom – sandžačkom zastavom.

Iz štaba liste „Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE“ kažu da će nastaviti sa promoviranjem ideje pomirenja, fer i korektne kampanje i pružiti ruku pomirenja svim ostalim učesnicima u predstojećoj izbornoj utrci.Imamović: Bošnjačka lekcija iz političke korektnosti, uvažavanja i poštovanja

Današnja situacija je ona svijetla strana kampanje i duh jedinstva koji se kod Bošnjaka ponovi budi. Dok smo u Centru Novog Pazara, sa volonterima iz Asocijacije Mladih prikupljali potpise podrške za listu “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”, tada je delegacija od tri izuzetno prijatna mladića iz Omladine BDZ Sandžaka iz stranačkih prostorija jednim lijepim poklonom korpom bombona svratila da poželi sretnu, fer i uspješnu kampanju.

Na taj lijepi, bratski i civilizovan gest delegacija SDA Sandžaka je uzvratila noseći na poklon zastavu Bošnjaka Sandžaka i cvijet u znak poštovanja i očuvanja onih naših pravih vrijednosti. Ja sam danas ponosan što smo ovim malim, simboličnim postupcima pokazali da su Bošnjaci civilizovan narod, svjesni svojih vrijednosti, spremni da ih čuvaju bez obzira na međusobne razlike.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» VEČE DUHOVNE MUZIKE I VAZA
07. August 2019 06:21