Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HAFIZ KUJEVIĆ PREDVODI SANDŽAČKU DELEGACIJU NA MANIFESTICIJI “MUSALLA 2015” U SANSKOM MOSTU
Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 24. July 2015. 19:07:18


Medžlis IZ-e Sanski Most je i ove godine organizirao manifestaciju Musalla u Kamengradu u periodu od 17. do 24. jula 2015. U okviru manifestacije ”Musalla 2015” održani su različiti događaji vjerske, naučne, kulturne i sportske prirode.

Hfz. Abdurrahman ef. Kujević je u svojstvu izaslanika Sandzačkog Muftije Muamera ef. Zukorlića nastupio na ovoj manifestaciji na večeri Kur'ana časnog na kojem su učili poznati svjetski hafizi i karije medju kojima i hfz. Abdurrahman Sadien iz Južnoafričke republike.Hfz. Kujević se obratio prigodnim vazom džematu od nekoliko hiljada ljudi gdje je prenio selame od Sandzačkog Muftije koji je trebao biti prisutan na ovom skupu ali je opravdano spriječen. U dersu su istaknute naše obaveze prema Kur'anu te da je Kur'an naša najveća blagodat i vrijednost koja zahtijeva zahvalnost.

Reisu-l-ulema Husejn ef. Kvazović nas je naučio da su Bosna i Sandžak domovinski prostor svih Bošnjaka a ja kažem da su Sandžak i Krajina dva krila i stuba naše domovine istakao je hfz. Kujević.
Na kraju su svi izrazili želju da će Uzvišeni Allah omogućiti da se džemat u ponosnoj i hrabroj Krajini druge prilike druži direktno sa Sandžackim Muftijom Muamer ef. Zukorlićem.

U sklopu delegacije Muftijstva Sandzackog bili su Irfan ef. Delić i predsjednik IO SABA-e Arben Jakupi.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» VEČE DUHOVNE MUZIKE I VAZA
07. August 2019 06:21