Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

Jedžudž i Medžudž u genocidnoj misiji UN
TRHULI ZAPAD I ISTOK I DVIJE GENOCIDNE TVOREVINE
Autor: Ismet Zukorlić
Objavljeno: 12. August 2014. 16:08:21
Ismet ZUKORLIĆ: Izrael je nasatao kao posljedica genocida fašističke njemacke nad jevrejima i palestinskog muslimanskog merhameta koji ih je prihvatio kao izbeglice. Danas se sigurno pitaju mnogi da li je sve to bilo slučajno. Ništa nije slučajno, pa ni Izrael. Meni se nešto drugo ovih dana vrti u glavi pa ne znam odakle početi i kako pojasniti svijetu o čemu se zapravo radi.
Gledam, ibretim se i ne mogu da vjerujem!!! Da je svijet u kojem živimo na ovako niskoj razini moralnosti, osjećaja za pravdu i istinu, da su režimi svjetskih velesila, izuzev Turske, par manjih južnoameričkih zemalja u rukama genocidne tvorevine zvane Izrael, da se u 21. vijeku, pred očima „humanog i civiliziranog društva“, koje se zaklinje u najviše vrijednosti čovjekoljublja na najbrutalniji način nestaje jedan narod. Ponovo svijet dozvoljava genocid, urbicid, kulturocid… Već nam je poznato da će se sutra pokušavati oprati, kao i za Srebrenicu da nisu znali, da nisu mogli ništa da učine.

Izrael je nasatao kao posljedica genocida fašističke Njemačke nad Jevrejima i palestinskog muslimanskog merhameta koji ih je prihvatio kao izbeglice. Danas se sigurno pitaju mnogi da li je sve to bilo slučajno. Ništa nije slučajno, pa ni Izrael. Meni se nešto drugo ovih dana vrti u glavi pa ne znam odakle početi i kako pojasniti svijetu o čemu se zapravo radi. Prije samo par dana Izrael vrši neviđeni genocid pred očima javnosti, kojeg kamere uživo prenose i koji je i zbog toga opasniji i od onog koji su fašisti vršili nad samim Jevrejima. Kako reći drugačije kad parlamentarka u Skupštini Izraela Ayelet Shaked kaže: „Jednim metkom ubiješ dvoje, ubiješ trudnicu odjednom si ubio dva zla“! Ovakvih parola nije bilo ni u Hitlerovoj fašističkoj Njemačkoj.

Helem, Izrael čini to što čini zu blagoslov svih moćnika i uz blagoslov UN i njegovog Generarlnog sekretara Ban Ki Muna koji bi po pravilu trebao takve i slične zločine da spriječi međunarodnim aparatima, ali da pravila nema to vide i mala djeca. Ali moćnici su jedno a narod je drugo. Pravo i pravda u ovom surovom svijetu nisu za sve isti. Sav civilizirani svjet ustao je i na ulcama osudio zločine koje čine cionisti u Gazi. Da civilizacija nije svuda dostigla isti nivo govore mi sasvim druge činjenice al’ ponovo da li slučajno ili ne? Pošto nije ništa slučajno, to pokazuje i zvanični Beograd koji je iste demonstracije organizovao al’ u jednom drugom smjeru, smjeru podrške Izraelu, rekli bi slični se pronalaze ma koliko udaljeni bili, i njihovoj genocidnoj politici.

Zapravo šta se iza ovoga svega krije? Opet jedan opsan trik podržati Izrael koji ima jako veliki uticaj nad velikim moćnicima je upravo pokušaj opravdanja svojeg genocida po istom receptu, mi se branili od terorističkog muslimanskog naroda. Ovdje je stavljena na kocku i bratska ljubav Rusije koja baš nije po volji izraelskih vlasti to se vidi u Ukrajini, i zbog nekih odnosa na relaciji Rusija – Iran –Sirija koje baš nisu po želji Izraela i njegovih satelita. Ali zamislite šta je u svemu ovome još čudnije, u vrijeme agresije na Bosnu od strane SRJ, odnosno Srbije i Crne Gore, i u dobrom djelu Hrvatske koja se vješto izvukla vjerovatno zahvaljujući nekim dobrim odmosima Hrvatske i Turske, a i Njemačke, koja je kreator evropske politike, što je potvđeno da na ukopu ratnog zločinca Franje Tuđmana, od svih država svijeta ptisustvovao je jedino turski predsjednik Demirel, glavni izaslanik Generalnog sekretara UN Butrosa Butrosa Galija za Bosnu japanski državljanin Jasuši Akaši, koji je tad klimajući glavom odobrio genocid u Bosni. Da li je ovo slučajnost? Ništa nije slučajno, sve se dešava s razlogom.Nekada posmatrajući narode dalekog istoka koji klimajući glavom i poklanjajući se u stvari pozdravljaju, da to ovi ne tumače krivo, pa ih zato i postavljajući na takva odgovorna mjesta čine zločine i prebacuju ih na blagoslov činovnika UN nije mi baš jasno. Jedino što mogu konstatirati, Jevreji su ‘odabran’ narod, dok su Srbi ‘nebeski’, a žrtve su muslimani, da su su tad Jasuši Akaši, sad Ban Ki Mun klimajući glavom, praveći se slijepi pored očiju, blagoslovili tad genocid u Bosni i sad genocid u Palestini. Pitamo se šta bi se još moglo očekivati, pošto uskoro ističe mandat Generalnom Sekretaru UN, da na njegovom mjestu bude izabran četnik Vuk Jeremić, što nas neće začuditi da će ga Izrael podržati, jer će tako i na taj način biti nastavljen genocid u Gazi, a nije isključena nova režija Gaze u Bosni. Dodik naveliko lobira, podržavajući genocid u Palestini priprema svoj pohod na državu Bosnu i njeno cjepanje. Nekada stvari izgledaju čudno i da se događaju slučajno, međutim ovdje nema nikakve slučajnosti, da su Srbe protjerali Rusi, i da su Jevreje proganjali prije Rimljani kasnije Evropljani, govori i to da jedni za sebe govore da su odabran, a drugi da su nebeski narod, zajedničko im je cilj - uništenje i istrebljenje muslimana odnosno i da su upravo našli utočišta upravo kod naroda koji imaju monoteističko vjerovanje, i to tada Srbi na Balkanu na kome su njegovi stanovnici bili Iliri (monoteisti) i Palestinci koja je tada bila islamska, mada pod kolonijalnom upravom.

Iz svega ovoga se može zaključiti koliko su trhuli zapad i nezreli istok saučesnici u svim ovim genocidima i kako licjemerno zatvaraju oči pred stradanjem nedužne djece i civila, koje provode ove dvije genocidne tvorevine.Ostali prilozi:
» AH, PUSTI DODIKOVI SNOVI
Mr. Milan Jovičić | 25. September 2017 16:21
» NOVA MUSLIMANSKA GODINA SA STARIM MUSLIMANSKIM PITANJIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. September 2017 03:54
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2017 03:05
» HIDŽRA
Elmedina Muftić | 20. September 2017 21:07
» GENI ZMAJA OD BOSNE U BORCU EDINA VUČELJA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 20. September 2017 19:30
» PRIBOJ - OGLEDALO BEZ ODRAZA
Larisa Karaosmanović | 18. September 2017 21:12
» POMJERENI RAZUM RIZVA BABAČIĆA
Šemso Agović | 17. September 2017 02:54
» PRAZNINA U LJUDSKOM DUHU
Avdo Metjahić | 16. September 2017 23:46
» OBMANAMA JAVNOSTI; NISTE NA BOŽIJEM PUTU!
Mr. Milan Jovičić | 16. September 2017 14:17
» BOŠNJAČKO „NE“ DRUŠTVENO-POLITIČKIM IRACIONALIZMIMA
Džebrail Bajramović | 15. September 2017 15:26
» VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI NA SARAJEVSKOM CRVENOM TEPIHU
Zijad Bećirević | 14. September 2017 17:04
» ŽRTVOVANJE SINA ZA DRŽAVU
Haris Hojkurić | 13. September 2017 19:46
» KAKO SU BIJELJINSKI BOŠNJACI UBIJENI PRIRODNOM SMRĆU
Avdo Huseinović | 12. September 2017 22:21
» 186 GODINA OD PROGLAŠENJA AUTONOMIJE BOSNE
Emir Ramić | 12. September 2017 16:27
» BOSNA I HERCEGOVINA POD KONSTANTNIM POLITIČKIM NASILJEM SUSJEDA
Nedžad Ahatović | 10. September 2017 22:27
» VRATITI ALI PAŠU
Ibrahim Husejnović | 10. September 2017 16:00
» BAKLJA NACIONALIZMA OD VIROVITICE DO DANAS
Haris Hojkurić | 09. September 2017 13:44
Ostali prilozi istog autora:
» SANU I SPC
08. March 2017 15:18
» PODRŽIMO ISTINU!
30. January 2016 15:52
» LOŠA BRAĆA A GORE KOMŠIJE
27. September 2015 16:37
» NAMETANJE ISKRIVLJENE PAMETI
12. August 2015 13:44
» POLITIČKO BUĐENJE BOŠNJAKA
24. November 2014 14:23
» KAD RIJEČ NELJUDI DADOŠE
30. October 2014 15:30
» BOSNA IZMEĐU PONOSA I SRAMA
09. September 2014 17:18
» “NEZAVISNI” DESTRUKTIVCI
17. June 2014 04:13
» LOVCI NA NACONALNI NOVAC
26. December 2013 09:25