Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Asocijacija studenata Srebrenice i 13 udruženja preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice
PODRŽAT ĆEMO NAČELNIKA KOJA PRIZNAJE DA JE U SREBRENICI POČINJEN GENOCID I KOJA ĆE OSIGURATI DA SE OČUVA DOSTOJANSTVO MRTVIH KAO I PREŽIVJELIH ŽRTAVA
Autor: B.net
Objavljeno: 22. May 2012. 14:05:22
Povodom debate o kandidatu za načelnika Srebrenica, udruženja preživjelih žele obavjestiti žitelje Srebrenice iz 1991. godine, sve preživjele genocida i bosanskohercegovačku javnost o sljedećem:

Udruženja preživjelih će u izborima za načelnika Srebrenice podržati ličnost koja priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid i koja će osigurati da se očuva dostojanstvo mrtvih kao i nas preživjelih, ličnost koja nije ili neće biti član niti jedne stranke, koja živi u Srebrenici s porodicom i koja je spremna da se u periodu do izbora potpuno posveti kampanji registracije birača u Srebrenici, posebno ističemo da kandidat za načelnika Srebrenice mora biti osoba koja je sa nama dijelila sudbinu u ratu i nakon rata u borbi za naša prava.

Krajnje je vrijeme da političari i naši izabrani predstavnici koji ne poriču genocid shvate da Srebrenica prevazilazi svaki pojedinačni politički cilj i ambiciju. Pitanje lokalnih izbora u Srebrenici, odnosno posljedica genocida nije i ne može biti samo problem Srebreničana, odnosno onih koji su preživjeli genocid u julu 1995. godine. Ovo je pitanje od državnog interesa i krajnje je vrijeme da se naši izabrani predstavnici suoče sa odgovornošću i pokažu da su dorasli istorijskoj odgovornosti, stoji u saopćenje za javnost Asocijacije studenata Srebrenice i 13 udruženja iz Srebrenice, koji realizuju kampanju resgitracije biraca u Srebrenici za predstojeće lokalne izbore.

Koordinacioni odbor čine:
Asocijacija studenata Srebrenice, NVO „Srebreničke majke“, NVO „Žene Srebrenice“, NVO „Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“, Organizacija RVI Srebrenica, NVO Patriotska liga Srebrenica, NVO Drina Srebrenica, NVO Omladinski centar Sućeska, NVO Sjaj Srebrenica, Udruženje studenata Srebrenice, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca opštine SrebrenicaOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: