Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MUFTIJA ZUKORLIĆ: VANREDNO STANJE U DIJASPORI OVE DVIJE SEDMICE
Autor: B.net
Objavljeno: 23. April 2012. 03:04:13

U okviru kampanje za predsjednika Republike, Muftija Muamer ef. Zukorlić u organizaciji Zajednice sandžačke dijaspore boravio je 21. 4. 2012. godine u Frankfurtu na Majni u Njemačkoj. Pred više od dvije hiljade prisutnih Muftija Zukorlić je izložio svoj program “Zajednička riječ” i ukazao na suštinsku važnost dijaspore za potpuni preporod države i društva.

Muftija je između ostalog kazao: “Vi ste slobodniji od nas u matici, jer vi nemate dolje one činovnike, šumare i ove nake inspektore da vas prepadaju i plaše da, ako glasate za Muftiju, ne možete osjeći ni jedno drvo za zimu. Ili, da brinete da će vam doći inspekcija blombirati dućan. Ranije su se samo zubi blombirali, a sada se i dućani pred izbore blombiraju.”

Muftija je ubijeđen da dijaspora neće propustiti šansu da promijeni stanje u matici: “Vi, dvadeset i više godina maticu hranite isto tako je i branite, a sada set u prilici da je definitivno odbranite. I siguran sam da tu priliku nećete ispustiti.”

Muftija je naglasio da je u dijaspori proglašeno vanredno stanje zbog izbora 6. maja: “Osjećam da ste proglasili vanredno stanje u dijaspori ove dvije sedmice. A znaju se pravila vanrednog stanja. Sve se podređuje cilju zbog koga je proglašeno vanredno stanje. A to su izbori 6. maja.”, javlja službena stranica muftijapredsjednik.rsOstali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
Ostali prilozi istog autora: