Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

TREBINJE
BALKANSKO PRVENSTVO ZA SENIORE I SENIORKE U JUDOU
Objavljeno: 08. August 2006. 00:08:00
U sportskoj dvorani Bregovi u Trebinju juèer je održano pojedinaèno Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke u judou.
Na prvenstvu su nastupili takmièari iz Turske, Grèke, Srbije, Makedonije i BiH.
Prvoga dana najuspješnija muška ekipa bila je reprezentacija Bosne I Hercegovine.
Naslov prvaka Balkana iz Bosne i Hercegovine osvojili su Amel Mekiæ - 1OO kg, Ibro Miladin + 100 kg i Mitar Mrdic - 66 kg.
Interesantno je da je Amel Mekiæ nakon šest mjeseci odsustvovanja sa tatmija, zbog povrede skoènog zgloba, prvi put je nastupio na nekom takmièenju. Sve svoje protivnike pobjedio je maksimalnim rezultatom 10:0. Posebno je bio zanimljiv finalni meè u kategoriji -lOO kg., gdje je Mekiæ za protivnika imao reprezentativca Srbije Nebojšu Mandiæa. U ovom finalnom meèu Amel Mekiæ je u drugoj minuti plasirao jednu od svojih specijalki iz grupe nožnih bacanja Uchi Mata i na taj naèin po šesti put osvojio naslov balkanskog prvaka.
Ibro Miladin je nastupio u svojoj uobièajenoj kategoriji +100 kg. Pobjedio je predstavnike Turske, Makedonije, Srbije, te drugog predstavnika Bosne i Hercegovine.
Ovo je inaèe najuspješnija sezona ovog standardnog judo reprezentativca.
Mitar Mrdiæ u kategoriji - 66 kg, takoðer je pokazao zavidan nivo pripremljenosti i prvi put osvojio je naslov Balkanskog prvaka za seniore.
U konkurenciji žena od naših predstavnica najuspješnije su bile Arijana Jaha - 57 kg, Lejla Halkiæ -70 kg, Nermina Èošiækiæ - 63kg, Suzana Tripkoviæ - 48 kg, i Vrlješ Verica + 78 kg, koje su osvojile
druga mjesta, te treæa mjesta Selma Smajloviæ -70, Asima Tahiroviæ - 52 kg, Biljana Petkoviæ + 78 kg, Zorana Dragojeviæ - 78 kg.
U muškoj konkurenciji srebrene medalje osvojili su Elvir Lukaè -81 kg. i Dražen Subotiæ + 1OO kg.
Znaèajno je napomenuti da je sa tri zlatene i tri srebrene muška ekipa Bosne i Hercegovine bila najuspješnija prvoga dana na Balkanskom šampionatu.
Selektor reprezentacije Branislav Crnogorac zadovoljan je nastupom svojih izabranika i kaže da je ovo samo još jedna potvrda istinskog kvaliteta nacionalnog tima i dobar vijesnik dobrih nastupa na predstojeæim meðunarodnim takmièenjima.
Tehnièki organizator Judo klub Leotar iz Trebinja omoguæio je dobre uvjete za normalno održavanje takmièenja. (Fena)Ostali prilozi:
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
AA | 25. June 2020 14:12
» NOVI BALKAN SOCCER CAMP ZAKAZAN U HARTFORDU, OD 4. - 7. JUNA
Namik Alimajstorović | 23. February 2020 12:38
» JEDANAEST ZLATNIH
Eset Muračević | 20. January 2020 16:24