Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
KROZ HAŠKE PRESUDE DOKAZANA DIREKTNA UMIJEŠANOST HRVATSKE U RAT U BIH
Autor: NAP
Objavljeno: 20. March 2017. 17:03:46
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-21 12:40:43)
Islam savjetuje čitanje,učenje istraživanje istine i prihvatnaje nauke.Davno je prof. psihologije u Sarajevu dr Marković rekao da se pametan čovjek ući na tuđim greškama.Tako da narod reče " što vidiš u svijet,nadaj se u vijek".A Tito je govorio,parafraziram, spremaj se kao da će sjutra rat a nadaj se da neće nikad.Da su ga poslušali i da su mu vjerovali dobro bi vodili računa. No njega niko više ne pominje upravo zbog greške koju HDZ ne smije da ponovi i da učini da žrtve Domovinskog rata budu kao partizanske.Domovinski rat ne pripada samo HDZ-u nego cijelom narodu Hrvatske koji se borio za slobodu od agresora i terorista unutar zemlje a pomagača agresoru i izdajnika svoje domovine Hrvatske.Tako i kod nas mora da se stvori vlada nacionalnog spasa da ne bude sve u liku Mila i DPS-a.HDZ je pravila greške ali ne hrvatski branitelji koji su ginuli za zemlju a bili su u svim strankama. Kad HDZ ode s vlasti nove vlasti mogu da brišu sve što podsjeća na nju i da se zaborave branitelji Domovinskog rata.Kao što se sad niko ne sjeća partizana zbog komunističke partije i diktature i ubistava autokratije.Komunistička partija je preuzela partizansku antifašističku borbu i sve zasjeenila pa je zato još više nakon što je JNA postala agresorska.HDZ se oslobodila od Sanadera jer je Jadranka Kosor razmišljala kao Hrvatica a ne HDZovka i izbačena iz stranke ali je to uradila za svoju zemlju. Sad HDZ mora da se oslobodi svih koji su napali BiH i koji podržavaju Čovića da radi ono što su Srbi radili Hrvatskoj ali su u Oluji zaustavljeni a Bosni i Herceogini ne dozvoljavaju da i ona uradi Oluju Čovića i ostalih koji vrše terorizam nad državom.Znači da HDZ mora da raščisti to jer će doći drugi pa će to uraditi kako bi Domovinski rat ostao sjajan i priznat u svijetu i da svi turisti dolaze i obilaze spomenike heroja koji su odbranili zemlju koja je bila nenaoružana a napadnuta od četvrte vojne sile u svijetu.Potpomognute Rusijom pa bilo je doborvoljaca i iz drugih zemalja. Znali da ne smije da rizikuje da to sve se zaboravi zbog nekoga iz HDZ-a ko je griješio a nije smio. Morao je ostati osan odbrambenoj borbi i dobrosusjedskoj politici prema BiH.Kad se stekne povjernej ljudi će učiti iz Domovinskog rata i neće savjeti ostati nezapaženi kao Titove izjave.Da su mu vjerovali i malo ga bolje slušali dobro bi zapamtili tu izjavu.On je imao velike ideale i ideje koje su propale i sad ga niko ne sluša. Pošto smo voidjeli d aje agreos rrušio Vijećnicu i u Hrvatskoj isto sve kulturne spomenike i vjerske objekte i u Hrvatskoj i BiH, u Siriji takođe, znači da moramo da čuvamo Arhiv Crne Gore,Biblioteku "Đurđe Crnojević"na Cetinju.Moramo formirati opet Lovćenske straže da čuvaju Lovćen i cijelo Cetinje.Agresor će prvo udariti na Cetinje.
Aida... (2017-03-21 10:00:43)
Haški sud sad može da prati što se dešava kod nas i da vidi kako je Putin preko Srbije napao Kosovo,Sloveniju,Hrvatsku,BiH. Prvo te preko izdajnika i plaćenika dovede u bezizlaznu situaciju i očekuje predaju.Kao u Ukrajini i Gruziji.Ako pružiš otpor onda okrene oružje kojim te opkoli kao Sarajevo i puca.Znači da smo mi sad kao BiH u vrijeme pred agresiju.Hrvatska bi mogla da nam pomogne jer ovi što spremaju da nas napadnu su pucali na nju i počinili mnoge zločine u njoj ali se skrivaju. Je li pomogla Bosni i Hercegovini i hoće li i nama tako? To treba da dokaže preko ovih suđenja onima koji su pravili Herceg Bosnu i počinili zločine protiv BiH.To mora da se rasvijetli i da se osude svi koji su to činili kako bi Domovinski rat ostao čist jer jeste u narodu koji ga je vodio srcem i mladim životima ali vlast mora da odgovara. Jer kako možemo da vjerujemo da i kod nas HDZ neće praviti Herceg Crnu Goru u Boki Kotorskoj. Nama su sad potrebni prijatelji kojima možemo vjerovati ali ako se ne raščisti ono što je bilo između Hrvatske i BiH mi ne možemo vjerovati.Četnici u BiH se postrojavaju i čekaju da napadnu Crnu Goru pa moramo zatvoriti granice kad budu protesti.Ne smije se zaboraviti da su to oni koji su izdali i napali svoju zemlju i sugrađne i zemljake poubijali i zlostavljali,silovali djecu,muškarce i žene u . Kako se njima vjerovati. Srbija je agresor koji negira i agresiju i genocide,ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.Njoj se ne smije vjerovati a Putinu ponajmanje.Što uradi Ukrajini!
Albanci će pomoći i njima je važna smo da daju besu i održaće je.Njima se može vjerovati.Dok ne budu napadnuti oni ne napadaju ali će braniti svoje kuće od napadača a to mogu biti samo četnici i ruski drugi plaćenici ID,ako brane svoje kuće i to je onda odbrana Crne Gore.Bošnjaci u DPS-u i SDP-u,SD-u će ostati uz Crnu Goru.Da vidimo hoće li ostati i Bošnjačka stranka.Muhović treba da se izvini i da sad uđe u DPS jer je njgova izjava ohrabrila one koji se sad bude na sve ovo.