Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
REGISTRAR MEĐUNARODNOG SUDA UBIO PREDMET NA SAMOM POČETKU
Autor: Prof. dr. Sakib Softić
Objavljeno: 12. March 2017. 14:03:27
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2017-03-20 19:53:13)
HM..... PROF DR....
DAvno ja rekoh da sve diplome i one DR I MR poslije 1992 treba preispitati...

huso75000 (2017-03-20 19:50:33)
Igrao si se ti moj Softicu sa tim Juniorom kao i sto se Senior igrao narodom i drzavom Bosnom....U zdravom narodu i zdravom drustvu ovo se placa na drugi nacin....Medjutim neznanje i zajebancija u prihvatanju odgovornih narodnih obaveza u ime drzave i naroda je neprijateljsko saucesnistvo...Odradili ste sa Juniorom tako protiv Bosne i Bosnjaka kao da su rezirali ovo KOS I SIS hocu reci Srbi I Hrvati odnosno Neprijatelji BOSNE I BOSNJAKA...
Nemoj se izvinjavati to pokazuje da sa Seniorom i ekipom neznate da se ganja i ovdje najobicniji upravni postupak...Sramota,,,
Ostace historfijsko pitanje da li se radi o IZDAJI _VELEIZDAJI ILI NEZNANJU ili vi EKIPNO NISTE NORMALNI....
BEZI BRE:::

Mujga Nurkic (2017-03-13 18:21:50)
Sakibe ciji si ti agent???????????????????????????????

Jadne su te titule kojima se potpisujes kad na ovakav nacin probas da nam "zamazes oci" kako je tamo neki REGISTRAR SUDA UBIO PREDMET NA SAMOM POCETKU"!
Jadni su I ti pravnici koje ovakav profesor uci pravu I pravnim procedurama.
DUZNOST REGISTRARA JE DA PREGLEDA SVU DOKUMNTACIJU KOJA SE PODNOSI SUDU, UKLJUCUJUCI OVLASTENJE OSOBE KOJA PODNOSI PREDMET DA LI OSOBA KOJA PODNOSI PREDMET IMA OVLASTENJE DA TO URADI.
S OBZIROM DA, ( normalno bi bilo da kazem Vi, ali ne mogu, moram reci_ TI NISI IMAO OVLASTENJE DA PODNESES PREDMET SUDU U HAAGU, REGISTRAR NIJE SMJESO ZAPRIMITI PREDMET.
ZASTO KRIJES OSOBE I INSTITUCIJE KOJE SI OBAVJESTIO O PISMU OD MAJA PROSLE GODINE?????????? ZASTO TI I OSTALE "PAMETNE GLAVE" NISTE ODGOVORILI NA TO PISMO I OBJASNILI NA PRAVNOJ OSNOVI KAKO SI TI I DALJE AGENT U KONTINUITETU. AKO STE TAKO SMATRALI ZASTO SE CUTALO?????????????? ZA KOGA TI RADIS, I KO TE PLACA???????????
Na osnovu razvoja cinjenica, koje su nam poznate, NE RADIS ZA BiH, NITI ZA ZRTVE GENOCIDA!!!!!!!!!!!! ZASTO NE KAZES KO TI JE DAO INSTRUKCIJE DA JAVNOST NE ZNA O TOM PISMU OD MAJA PROSLE GODINE. NISI TI TO URADIO NA SVOJU RUKU. TI KAZES DA SI O TOM PISMU OBAVJESTIO SVE ONE ZA KOJE JE TO PISMO BILO RELEVANTNO. PA ONO JE RELEVANTNO I ZA ONE S ISTOCNE STRANE DRINE, DA LI SI I NJIH OBAVJESTIO??????????????
NAJRELEVANTNIJE SU ZRTVE GENOCIDA, DA LI SI NJIH OBAVJESTIO????
AKO IMAS LJUDSKOSTI, (CISTO SUMNJAM, PROSTO NE VJERUJEM) IZADJI U JAVNOST I RECI SVU ISTINU OKO TVOJE ULOGE KAO AGENTA. TO SAKIBE NISU CISTA POSLA!!!!!!
Tvoj zahtjev nije prihvatio Registrar, nemoj da brines zbog toga, ti si znao da ga nece primiti.
"ZAHTJEV" ZRTAVA GENOCIDA NEMA REGISTRARA, NJIHOV ZAHTJEV, T.J. KLETVE NE TEBE I BAKIRA NECE BITI ODBIJENE KOD SUDIJE KOJI NEMA REGISTRARA I PRDMETI NEMAJU AGENTA ILI POSREDNIKA. ZAHTJEV ZRTVE NAJPRAVEDNIJI NE ODBIJA, TAJ ZAHTJEV SE USLISAVA! AKO SMO U KRIVU, I NEPRAVEDNO UPUCUJEMO KLETVU, KLETVA CE SE VRATITI NA NAS. STA NAS JE SVE POGODILO OD DUSMANA I "PRAVNIKA" SA I BEZ TITULA, CISTO SUMNJAM DA CE NAM NAJPRAVEDNIJI VRATITI, ILI KAKO TI TO KAZES, "UBITI" NASE ZAHTJEVE KOJI SE ODNOSE NA TEBE I BAKIRA.
SIGURAN SAM DA MI, ZRTVE GENOCIDA, NECEMO NIKADA SAZNATI PRAVU ISTINU OKO TRGOVINE SA ZAHTJEVOM, ALI ONAJ KOJI ZNA SVE ISTINE ON CE DA VAM PRESUDI. DALEKO MI KUCA OD VASE! SRAM VAS, (VAS JE MNOZINA) BILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aida... (2017-03-13 04:41:18)
Tek sad sam pročitala da je tužba BiH bila naslovljena protiv Srbije i Crne Gore.Ova druga je trebala biti izbrisana iz te tužbe jer je i sama bila i ostala okupirana.Zato je Sud morao odbaciti tu tužbu. Treba sastaviti samo protiv Srbije,jer se u agresije išlo pod srpskom a ne crnogorskom zastavom.Što će dokazati i ovaj proces za državni udar protiv onih koji su sluge Srbije i Rusije i što dokazuje da bi isto uradili i Crnoj Gori da je odmah pokazala neposlušnost.Kao što su izvršeni ranti zločini koje su počinili pripadnici JNA i svih njenih oblika kao i policija jedinstvenog DPS-a koji se pocijepao.Jedan dio pokazao neposlušnost a drugi predvođen Momirom ostao lojalan i iz toga dijela je nastao ovaj dio koji je pokušao državni udar i kod nas. Na isti način. Ne treba zaboraviti da su oko Cetinja bili poređani tenkovi i sijači vatre kao oko Sarajeva kad je objavljen rezultat Referenduma.Zbog toga je vlast morala da opet kreira državne zajednice sa Srbijom i da odlaže Referednum. Sad kad ulazimo u NATO opet se dešavaju prijetnje i presuda će biti važna za budući proces protiv Srbije a i Rusije kojim će se dokazati da je i Crna Gora bila okupirana. Momir Bulatović je na konferenicji u Hagu bio rekao da će i Crna Gora da bude nezavisna kao druge,pa je morao da povuće izjavu jer mu je prijećeno.On je to javno kazao i da je upoznao čovjeka koji ga je držao na nišanu. Tako da je Hag s tim upoznat i pravda će biti zadovoljena ali će biti suđeno pravim zločincima i okupatorima. ANB posjeduje sve informacije koje će dostaviti Sudu,ali su tu i dokazi stranih objaveštajaca. Tako da će se otkriti oni koji su kreirali plan velike Srbije baš onako kako se i dešavao.