Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
ZELENIKA: KAO HRVATICU ME VRIJEĐA DA „LEGITIMNI“ PREDSTAVNICI HRVATSKOG NARODA ŠUTE PREMA RATU I STRADANJU HRVATSKOG NARODA U NJEMU
Autor: NAP
Objavljeno: 11. March 2017. 23:03:51
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-13 11:05:27)
Znači,da bi sad i Hrvati u Čikagu mogli da podnesu protivtužbu protiv Srbije kao naslednice Jugoslavije za sve komunističke zločine protiv Hrvata.Jedino Srbija nije željela samostalnost a nije htjela ni demokratsku Jugoslaviju ,već samo onu koja bi joj i dalje davala najveću silu i rukovođenje vojskom,policijom,udbom.Zbog čega je Srbija zlostavljala ostale narode i vladala svima.Hapseći sve koji su drugačije mislili i željeli nezavisne republike. Hrvatska je većinska bila antifašistička,čim su ratizani pobijedili i u njoj ali su je iskoristili i ubacili u Jugoslaviju u kojoj je glavna bila Srbija. Pa se tim zlostavljanjem svih naroda na kraju kad je bila kriza i želja naroda za samostalnost pojačala usudila da JNA pokrene na jugoslovneske republike i tako uništila SFRJ.Kad se objasni na Sudu sve što se dešavalo devedesetih lako je dokazati gdje su počeci toga i ko je imao najveću moć i na kraju je zloupotrijebio.Jedino Srbija se borila za sve vidove zajedničke države na principu bivše SFRJ u kojoj je imala najveću moć. Tako da joj se mogu pripisati svi zločini komunista koji su počinjeni prema svim narodima pa i hrvatskom.Ona je preseljavala narode i mijenjala demografsku sliku pa je i Hrvate iz Hrvatske naseljavala u Vojvodini,da bi ih Šešelj u toku agresije na Hrvatsku etnički očistio. Ako se otvore dosijei udbaša vidjeće se da su svi narodi bili zarobljenici sistema u kojem je vladala i dominirala Srbija. Niko neće moći da zamjeri hrvatskim udbašima što su to bili.Jer da nijesu,onda bi na njihovim mjestima bili udbaši iz Srbije i Hrvatska mnogo više zarobljena.
bitumen60 (2017-03-12 08:48:50)
Ustase i cetnici su iste gore list. I neznam sta ta ustaskinja radi u bosnjackim novinama. Ili redakcija misli da oni Ustasko cvijece.