Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
DR. BANAC: DRAGAN ČOVIĆ ŠTITIO SRPSKE, A NE HRVATSKE INTERESE
Autor: slobodna-bosna.ba
Objavljeno: 11. March 2017. 18:03:59
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2017-03-15 15:18:29)
Dragiša je bre Casni profesore Banac Kosovac
Aida... (2017-03-13 10:19:51)
JNA je bila vojska svih naroda i narodnosti SFRJ i nije smjela biti upotrijebljena protiv njih. Međutim,ona je zloupotrijebljena protiv nekoliko republika i pokrajine bivše Jugoslavije iako je mogla da bude korišćena samo protiv spoljnih neprijatelja i agresora.Stim je ona počinila agresiju na druge države koje su međunarodno priznate i to zato nije bio građanski rat. To se mora kazati na suđenju za agresiju na Crnu Goru i genocide u Hrvatskoj,BiH i na Kosovu.
Sad je stigla tužba iz Čikaga protiv Hrvatske za ustaška zlodjela u Drugom svjetskom ratu.Suđenje će otvoriti sva pitanja i na kraju će presuda biti važna za tužbu protiv Srbije. U onom ratu Hrvatska nije bila priznata nezavisna država nego dio Jugoslavije.Proces će razjasniti mnoge stvari i na kraju će Hrvatska biti oslobođena jer su Narodna republika Jugoslavija a potom SFR Jugoslavija naslednice one Jugoslavije i one su rješavale pitanja ustaških zločina na suđenjima i kažnjavali krivce,kako ustaše tako i četnike.Kad bude oslobođena Hrvatska će imati nadoknadu štete a tužitelji platiti sve troškove procesa. U svakom slučaju Hrvatska će naučiti da treba sve razjasniti kako se ne bi ostavljao teret novim generacijama.Pa se neće ljutiti na BiH što je pokrenula procese protiv pripadnika HVO-a koji će dokazivati svoju nevinost ako nijesu krivi i razjasniti sve,kao ostali koje su sudovi pozivali. A upravo zbog toga je Čović podržao Dodika kako bi tužba za genocid bila odbijena. Ovom tužbom protiv Hrvatske su mu vratili.Iako je bio faljen u srbijanskim medijima kad nije podržao tužbu za genocid.Zbog čega je na taj način negirao hrvatske žrtve u BiH.Kad bude ponovo podnijeta tužba ovaj postupak Čovića će uticati na ishod kad su u pitanju hrvatske žrtve.Vrijeme će to pokazati.Trebao je podržati tužbu iako bi bila odbijena ili prihvaćena pa u tom procesu Crna Gora oslobođena a Srbija osuđena za genocid i agresije,zločine protiv čovječnosti i protiv Bošnjaka i Hrvata.Osnov je već postoježa presuda za genocid u Srebrenici.

Aida... (2017-03-12 11:25:25)
ISTINA!

FBI
DAME I GOSPODO,
Pošto se desilo još jedno ubistvo, zaboravila sam na Izbore u Nikšiću.Čak se osjećam kao da se ni ne održavaju.Valjda zato što se zna rezultat,iako je dobro što ima dosta relevantnih i vjerodostojnih posmatrača čije prisustvo je garancija da će proces proći na regularan način.To je svojevremena obuka za nove izbore. No da se vratim pomenutom ubistvu koje se sinoć desilo u Budvi. Ubijen je čovjek čiji brat je prije nekoliko godina likvidran na užasan način koji vrijeđa svakoga ko ima ljudkost a posebno ranjava njegovu porodicu i tako je ranilo i povrijedilo i čovjeka koji je nažalost sinoć ubijen a bio je brat pomenutog ubijenog čovjeka .Kad mu je brat likvidiran on je tragao za ubicom i izlijepio njegove slike po gradu s pozivom svima koji imaju informacije o ubistvu njegovog brata da mu se javi.Što znači da nije pripadao nijednom kriminalnom klanu niti je bio špijun udbe. Zato što se za pravdu borio sam i nije imao ničuju potporu. Javno traganje za informacijama o ubici ili ubicama njegovog brata znači da je želio da ih privede sudu a ne da ikoga ubija.No, ipak je osumnjičen za ubistvo brata čovjeka za kojega kažu da ima svoj klan i da se misli da je on ubio njegovog brata pa da se ovaj osvetio iako je negirao. Ja mu vjerujem da on nije ubio Bojovića kao što ni Bojović nije ubio njegovog brata a ni njega. Zašto je ubijen sinoć a zna se da je danas godišnjica od ubistva premijera Srbije Đinđića i izbori su u Nikšiću? Da li neko želi da kaže da su ga ubili oni koji su ubili srbijanskog premijera ili da je ubijen pred Izbore da se uplaše Nikšićani pred glasanje.Zbog svih ovih pitanja bez odgovora ali i straha građana zbog ovlikog broja ubistava,potrebno je da se i vi uključite u istragu i otkrivanje ubica.Ali da se pazite da se ne podmetnu lažni dokazi i ne osumnjiči neko ko nije kriv. Što se obično dešava. Jer sva ubistva i kod nas i u Srbiji rade tajne službe koje vješto skrivaju ubice.Jer tako štite sistem od raspada.Šaranović je istraživao i možda došao do informacija do kojih nije smio i tako ugrozio tajne službe i zato platio glavom. Nije imao zaštitu.
Još ću vam nešto reći što mislim da je važno.

Aida... (2017-03-11 19:25:32)
PRAVO REČENO!