Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
PETTIGREW: GENOCIDNA OSTAVŠTINA RADOVANA KARADŽIĆA NASTAVLJA DA ŽIVI U RS-U
Autor: Fena
Objavljeno: 27. March 2016. 15:03:12
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2016-03-28 12:45:39)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

To što je Karadžić oslobođen krivice za genocid u sedam opština ne znači da se genocid tamo nije desio.Genocid se i tamo desio.Sud nije negirao da se genocid desio u tim opštinama već ne optužuje Karadžića za njega. Znači da Sud ima dokaze o tome da iza genocida stoji vlast Srbije ali i Milo,pa će vjerovatno to dokazati kad otvori još trenutno više zatvorenih koverata. Ustavni Sud BiH ima pravo da ukine entitete jer su stvoreni pod prisilom,ucjenom i terorizmom, posledica agresije i ako se Srbija bude miješala onda priznaje agresiju i raniju i sadašnju.Te će joj biti suđeno zbog toga u Sudu pravde u Hagu. Jer ako nije kriva,ko je ona da prijeti suverenoj Državi BiH i njenom Ustavnom Sudu?Kad Milo bude uhapšen on će svjedočiti o svim dešavanjima i onda će mu kazna biti manja ako da dokaze o onima koji su više krivi.To su vlasti u Srbiji i funkcioneri JUL-a. Njima će kazna biti blaža ako budu svjedočili o ulozi Rusije u agresijama na države bivše SFRJ. Što će uz agresiju na Gruziju,Ukrajinu i Siriju uticati na osudu ruskih vlasti za genocide u Hrvatskoj,BiH, Ukrajini,Gruziji i Siriji. Danas je neka nova vrsta talibana izvršila napad na hrišćane u Pakistanu i poubijala žene i djecu za Uskrs. Kad se razotkrije uloga Rusije u agresijama i genocidima,onda će nestati i ISIL-a i novih vrsta talibana i ostalih. Lakše će biti da se otkriju sve terorističke organizacije i ko drugi stoji iza njih.Iza ISIL-a,novih talibana,Boko harama stoji Rusija. Treba gledati koga napadaju. Napadaju Evropu i zemlje NATO-a a ovaj napad na Uskrs je samo želja da se Zapad još više posvađa sa Islamom.Kad se Rusija zaustavi u ratovanju,onda će se lako pronaći ostali finansijeri terorizma i teorizam biti uništen.

AidaIdaAida (2016-03-28 06:58:06)
TAČNO!OVO SE MORA SVUDA PRIČATI.DOK NE ČUJE CIJELA PLANETA I NE PROBUDI LJUDE DA SE U NJIMA POBUNI LJUDSKOST I MORAL!TREBA ORGANIZOVATI MNOGO VIŠE MEĐUNARODNIH SUSRETA I SASTANAKA O OVOJ TEMI.
nikicevic (2016-03-27 22:26:45)
Postovani, sve dosad receno u vezi Presude Radovanu Karadzicu se svodi na verbalno,mora se krenuti u pravnu akciju koja podrazumijeva koristenje svih dosad izrecenih presuda Medjunarodnog Suda Pravde kao argumenti za "Ukidanje RS a, koji je prvo bio Paradrzavna tvorevina u Republici Bosni i Hercegovini ,a zatim agresijom oivicen i " upitnim" Dejtonskim Mirovnim Sporazumom okolcan.
To bi bila najveca kazna R Karadzicu i inim karadzicima.To bi bilo zrno pravde i zrno satisfakcije zrtvama agresije i genocida.