Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
AKADEMIK MUHIĆ: PRESUDOM, KOJA ĆE BITI IZREČENA RADOVANU KARADŽIĆU, U IME PRAVDE BIĆE OSUĐENI SVI ZLOČINCI PROTIV ČOVJEČANSTVA!
Autor: B.net
Objavljeno: 17. March 2016. 17:03:33
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2016-03-18 07:59:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Primjećujem da neko pokušava da naše društvo podijeli na dva dijela a u stvari su oni jedno.Jedna strana je kao protiv Putina a druga protiv NATO-a iEU. Obje strane su dobro obradile omladinu i omladina s obje strane je puna adrenalina iratno se oblači kao devedesetih.Umjesto da se bave sportom i studijama i naukom. Dok se omladina pod vođstvom Dodika oblači u četničke uniforme a hrvatski portali su puni ispoljavanja mržnje prema Bošnjacima.Oni ne mogu da nose uniforme jer je Hrvatska uređena zemlja ali su to jako opasni ispadi i opravdan je strah jednog hrvatskog političara kojega sad ismijavaju što kaže da se plaši nove srbijanske agresije na Hrvatsku. Kao što je svojevremeno ismijavan onaj Bošnjak koji je govorio o bosanskim piramdama pa sad svi govore o tome. Hrvatska kao pravna država mora da otkrije ko stoji iza toga huškanja i da to suzbije jer je to kulturna nacija koja ima dobar narod. Primjer je izbjeglička kriza. Narod je s hranom dočekivao izbjeglice.Osnovano je udruženje “Dobrodošli!” Gledala saa“Otvoreno” na HRT-u gdje je predstavnica SDP-a kritikovala ministre odbrane i unutrašnjih poslova što više nijesu uradili za izbjeglice. Ona je krikovala vlast što nije više vršila pritisak da dođe do mira u Siriji.Na što su ministri odgovorili da je Hrvatska mala i da ne može da se sukobljava sa velikim silama. Što je pogrešno.Jer Hrvatska nije mala a i svako u njoj ko se borio za njenu slobodu zna kroz što prolazi sirijski narod i on bi učinio sve da dođe do mira.Koliko može. Borac zna da se bori za svoje ciljeve a posebno kad ima bolno iskustvo.Vidimo narod kako je odmah znao što da radi i što treba izbjeglicama.Vidimo da izbjeglice vjeruju hrvatskoj policiji jer vide da ih ona razumije.To je narod.Koji se sjeća kako je bilo i sad čini sve da pomogne onome ko je u istoj situciji.Tako i vlast da je bila u toj situciji znala bi što treba raditi.Znači da na vlasti nijesu oni koji su se borili za Hrvatsku.Jer da jesu znali bi da mogu da se bore i za mir u Siriji Jer znaju koliko je podrška bitna napadnutom narodu .Trebala je i Hrvatska učestvovati u mirovnom procesu za Siriju. Osim toga, hrvatski borac na bilo kojoj poziciji zna da će SAD uvažiti stav članice NATO-a i EU i koristiti iskustva zemlje koja je bila napadnuta i odbranila se . Zato je jako važno da se u Hrvatskoj ulice zovu po poginulim,nestalim i ranjenim braniteljima. Oni su ostvarili vjekovni san hrvatskog naroda. Uz dužno poštovanje vođama i političarima,koji su bili zaštićeni, porioritet Hrvatske moraju biti oni koji su bili na linijama.Oni će je uvijek braniti i uvijek znati što je ispravno a što ne. Evo gospodin professor Puhovski je dokaz osobe koja zna što je dobro a što ne. Zadatak Hrvatske je da ima takav uticaj na Balkanu. Jer ona ima osnove. Profesor Puhovski kaže da treba sramotiti zlo,pa se nadam da će se taj process sramoćenja zla širiti i da će biti sramoćeni i oni koji napadaju Bošnjake na hrvatskim portalima .

Tako će se braniti pravedna borba žrtava agresija. Ko zna ko stoji iza tih napada?Možda i nijesu iz Hrvatske.To treba otkriti i takve treba osramotiti. Jer Hrvatska ima svoju tradiciju i kulturu.Zato temelj moraju biti njeni branitelji,njihove porodice.Posebno heroji koji su poginuli,nestali ili ranjeni a njihova djeca su njihov nastavak a time i sigurnost Hrvatske. Ona se mora temeljiti na pravednosti i na ovakvim ljudima a ne na kukavicama i izdajnicima.koji samo čine zlo i mnogo galame ali se zna gdje su bili u ratu.To je dobro za “Upitinik” na Hajatu kazao jedan poznati fratar.Vjerujem I Oreškoviću. Orešković ima patriotizam i znanje.

MUHADZIR (2016-03-17 19:30:14)
Nema satisfakcije sve dok postoji genocidna tvorevina KRMSKA REPUBLIKA!!!