Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
BOSNA, HRVATSKA I SRBIJA
Autor: Fikret Hafizović
Objavljeno: 19. October 2015. 16:10:07
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2016-01-11 07:28:33)
autoru
LOGIKA JE UČITELJICA ZNANJA,,
Potpisujem vrli Hafizoviću...Vidljivo je da tzv TREĆI SVJETSKI rat u toku...Medjutim , rat protiv islama od strane hrišćanstva je u neprestanom toku, konačno zasto je spaljen Zadar 1202/2,,,.Ovo sto se desava danas ništa se ne razlikuje od bilo kojeg križarskog ili hrišćanskog rata...Laž je nauka hrišćanstva...

Anonymous (2016-01-08 15:09:31)
Postovani,

Clanak koji ste napisali mi izlgleda veoma interesantan! Po informacijama koje ja imam kada ovo procitam, rekao bih da je ovo u pravcu kojim je istorija ovih prosotora se razvijala.

Imam par pitanja, cisto da bih bio bolje informisan. Prvo bih upozorio da ako nisam dobro povezao neke informacije i donio netacne zaljucke, nisam strucnjak za ovu temu.

U odredjenom momentu tvrdite sljedece.

"Beograd, ali i svi gore nabrojani gradovi, formiraju se kao gradovi onih žitelja koji u svojoj duhovnosti ispoljavaju monoteizam, a u kasnijem periodu od VII. stoljeća kroz Avarski model organizovanja ispoljavaju monoteizam u njegovom višem stadiju-Islamu. Srbija i još neke Balkanske države od XIV. stoljeća organizuju se u Islamski komonvelt-Osmansko carstvo, ali u sasvim novom islamskom načinu organizovanja-hanefizmu."

Predpostavljam da pod rijecju "Islam" mislite na prijevod rijeci a to je vjera, vjeru koja ima karakteristike koje se mogu povezati sa Islamom. Koliko sam ja inoformisan Islam "postoji" od "oko" sedmog stoljeca. Ne poznajem istoriju toga doba, ne izgleda mi vjerovatno da je Islam u tom vremenu vec postojao na prostorima Balkana? A opet, mozda i jeste, posto nemam informacije o tome vremenu! Kao sto je i drugih dogadjaja moguce za koje se tvrdilo da se nisu desili!

Selam Aleykum