Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
VRIJEME PRAVEDNOG GNJEVA
Autor: Akademik dr. Ferid Muhić
Objavljeno: 28. September 2015. 04:09:21
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2015-10-03 07:59:16)
vrijeme zakasnjelog gnjeva
Dzematlija (2015-09-28 15:18:19)
KLIN SE KLINOM IZBIJA

"Bez bilo kakve najave, neka se svugdje gdje vi vodite glavnu riječ, naziv 'srpski jezik' ukine i neka se oficijalno uči kao srbijanski (ili šumadijski) jezik. I neka tako ostane sve dok god se oni ne upristoje i u sve škole ne vrate naziv bosanski jezik; tek tada, i nikako prije, ne vraćajte ime njihovom jeziku." (Akademik dr. Ferid Muhić)

djerzelezalija (2015-09-28 13:05:39)
Lijepo zborish Akademiche Muhicu, ali, bilo bi bolje da ovo sve kazujesh na javnim tribinama koje se MORAJU odrzavati na svakom coshku i pedlju zemlje Bosne...
Narodu je 200 godina ispiran mozak i posmatrajuci sva ova zbivanja sa nama i oko nas, primjetno je, da je ispiranje u velikoj mjeri uspjelo.
Narod je totalno inferioran (cast rijetkim izuzetcima) a inferiornost je posledica neznanja,nesvjesnosti, neobavijestenosti i td, i td.
Prema tome, INTELIGENCIJA MORA SICI MEDJU NAROD i zivom rijecju "UPUMPATI" mu ISTINU o njemu samom kao i sve ostale istine koje ce narodu probuditi izaprani moozak i povesti ga ka dostojanstvu i samosvijesti....Ziva rijec ima neuporedivo veci efekat od pisane rijeci tim vishe sto nas narod ne voli mnogo citati iliti bolje receno "nije naucio da uci"...I po mom laickom mishljenju , to je glavni uzrok svih zbivanja u nama i oko nas....

Mehmed Meša Deliæ (2015-09-28 12:49:47)
Šta je danas pravedno?
Gnjev je i kod dijela "Akademske zajednice Bošnjaka".
Nažalost, kod nekih više, kod neki manje.
Kada se bošnjačka akademija i akademici jedni na druge (na)ljute dobijaju posebnu energiju, kao ospice i onda onako gnjevno nešto "usput" i napišu, kao fol ili apel svom narodu.
Znaju oni da je BiH i jezik bosanski bio i ostao uvijek u narodu - zar uvijek da Bošnjacima koje - kakve akademije i akademici sole pamet?
Gnjev (pro)izlazi kako kod naroda, tako i njihovih akademija i akademika iz ostalih slabosti kao što zavist, pohlepa i slično...
Meša