Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
FBI: POTPISIVANJE UGOVORA O GRANICAMA SA CG JE VELEIZDAJA BIH (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 03. September 2015. 17:09:05
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2015-09-04 15:58:55)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Svaki narod u bivšoj Jugoslaviji je imao neku etiketu. Kad je pravljen plan stvaranja velike Srbije čiji kreator je premijer Crne Gore ,uzete su u obzir te etikete. On je smatrao BH Hrvate i Srbe glupima i vrlo lako mu je bilo skrojiti plan njihovog ubjeđivanja da izdaju svoju zemlju.Onda je kupio njihove funkcionere. Bošnjačke funkcionere je mogao lako da ucijeni jer je imao uz sebe kupljene funkcionere ovih „glupih“ naroda.U tom planu je do toga moglo da se dođe samo ako se poubija što više Bošnjaka i prije svega njihova intelektualna elita.Da ne bi imao ko da ih predvodi.Pošto u BiH nije imao Bošnjake koji bi izdali svoju zemlju,morao je da uvede Radončiće. Pošto je BiH opstala prešlo se na plan da se uvede problem u granicama koji ne postoji.Jer je svaka država priznata u AVNOJ-evskim granicama i kao takva postojala u okviru SFRJ. To pitanje se ne smije postavljati. Ali se postavilo da bi se podijelila BiH. Jer ona ima one „glupe narode“ i pritisnute Bošnjake. Tako da je lako napraviti granice kakve žele Milo i HDZ,ali i Srbija.Pa će bez nove agresije oružjem uzeti koliko god žele teritorije.Jer nema ko da ih zaustavi u tome. Milo obično daje novac,i za sve ovo je platio od prljavih para. Ja ne želim da se kasnije stvaraju problemi i da kad se uredi pravni sistem opet neko pokreće pitanje prava i pravde.To se sad mora riješiti.U stvari i nije bilo problema. Ono što se može odati prizanje Milu je da je genijalno inteligentan. Ali intleigenciju koristi na nemoralan način i nezakonito rukovođenje. Da to radi na zakonit način mi bismo bili odavno najbogatija zemlja. Prije svega ne bi uništavao ljepotu i inteligenciju naroda i ostale prirodne ljepote države. On je proizveo ovaj probem da bi za male pare kupio dio teritorije svake zemlje u kojoj je vlast korumpirana. Da bi to kasnije prodao po duplo višim cijenama.Uvijek ima rezervne planove. Da nije tako sebičan i zao,zavidan,njegovao bi prirodne resurse naše zemlje.Ne bi ih uništavao i prodavao. On je prevarant a onaj ko mu je povjerovao da postoji problem u granicama i pokrenuo ovu priču je ili naivan ili korumpiran kao on. Kad bude uhapšen,pašće i Dodik i Čović isl. Otkriće se njihovo enormno bogatstvo. Vratiti u Budžet države BiH i oni biti uhapšeni.

AidaIdaAida (2015-09-04 15:11:39)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Evropska Unija mora pod hitno da riješi problem granica na Balkanu koje i nijesu problem.Naime u AVNOJ-evskim granicama su države priznate nakon raspada SFRJ. Svako mijenjanje granica je opasno i može dovesti do novih sukoba. Posebno u BiH.Svijet je priznao republike bivše SFRJ i bivšu pokrajinu kao države u granicama u kojima su postojale u toj državi. Pokretanje postupka revizije granica dovodi do suvišnih problema. O ovome se mora pod hitno raspravljati u Evropskom parlamentu i Savjetu bezbjednosti. Zbog čega neko pokreće ovu tematiku?
Zahtjevom za priznavanje nezavisnosti,svaka republika je tražila da bude priznata u granicama u kojima postojala u okviru SFRJ.