Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
U UTORAK U SARAJEVU KONFERENCIJA: SUTORINA - IZMEĐU PRAVDE U HAGU ILI PREDAJE CRNOJ GORI
Autor: B.net
Objavljeno: 27. April 2015. 22:04:27
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.glemos (2015-04-28 12:52:51)
Ocigledno je da je pravo na strani Bosne i Hercegovine ali je isto tako ocigledno da pravni argumenti za sada ”ne piju vode” u ovom pitanju. Nedavno je u Budvi pred svojom kucom ubijen politolog Sasa Markovic. Iz sumice u blizini iskocio je covjek i sasuo nekoliko metaka u njega. Zbog cega i kakve veze sad ovo ima sa Sutorinom.

Sasa Markovic je u zadnje vrijeme nekoliko puta istupio umedijima sa tvrdnjama a i argumntima da je svijet (cijeli) pod udarom Angloamericke expanzije gdje na ovaj ili onaj nacin nastoje ostvariti dominaciju – globalno. Crnogorska morska obala u duzini (kazu) od 200 km je ujedno i jedinih 200 km morske obale na Mediteranu koja nije u Americkim rukama. Vjerovatno uskoro slijedi (ubrzana i mimo svih redovnih procedura) ponuda Crnoj Gori da pristupi Nato-savezu pa ce time kompletan Mediteran biti u ”tim rukama”.

Bosna i Hercegovina ima nesrecu da je njen (dugogodisnji) drugi izlaz na more bas u tih 200 km Crnogorske obale a time svi argumenti prava ocigledno prestaju vaziti…